Αρχική » Άναψε η φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας

Άναψε η φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας

από Maria Petroutsa

ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των δημοτών στη λαμπαδηδρομία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα (15.10.24) στον Αμπελώνα στα πλαίσια των εκδηλώσεων της ΠΟΣΕΑ για την 22η εθελοντική λαμπαδηδρομία.
Μία πρωτοβουλία του Δήμου Πύργου σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού, τη Δημοτική Κοινότητα Πύργου, το Σταθμό Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ηλείας και την κοινότητα του Αμπελώνα, με στόχο να προτρέψουν όσο το δυνατό περισσότερους προκειμένου να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.


Τη τελετή άνοιξε ο αιδεσιμότατος του χωριού με δέηση που πραγματοποίησε και ακολούθησε η παράδοση της «Φλόγας της Αγάπης» στους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι με τις αναμμένες δάδες στα χέρια διέσχισαν τα σοκάκια του χωριού, μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας σε κάθε σπίτι.
Ακολουθήσε το άναμμα του βωμού από τον Δήμαρχο Πύργου και τους αιμοδοτικούς συλλόγους Αμπελώνα – Κουζουλίου –Βροχίτσας.


Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυναν ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής, ο εντεταλμένος σύμβουλος Εθελοντισμού κ. Βασίλης Λιακόπουλος καθώς και οι εκπρόσωποι του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου και των Συλλόγων, μίλησαν για την ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σε ζητήματα αιμοδοσίας καθώς επίσης και της ανάπτυξης του εθελοντικού κινήματος των αιμοδοτών, γιατί σε καθημερινή βάση διαπιστώνεται πως οι ελλείψεις αποθέματος στο πολύτιμο αυτό αγαθό για την ίδια τη ζωή είναι πολύ μεγάλες.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής, ο εντεταλμένος σύμβουλος Εθελοντισμού και νεολαίας κ. Βασίλης Λιακόπουλος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύργου κα. Αθήνα Κρεστενίτη, ο συντονιστής του Γραφείου Εθελοντισμού κ. Σταύρος Τσιπολίτης, η συντονίστρια του Σταθμού αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ηλείας κ. Κων/να Πανέτα και η ιατρός κ. Ελσα Ζαχαριαδάκη καθώς επίσης και η επισκέπτρια Υγείας του Κ.Υ. Γαστουνης κ. Φανή Μαντά.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης τον είχε ο Αιμοδοτικος σύλλογος του Αμπελωνα-Κουζουλιου «Σταγόνα Ζωής» μαζί με τον πολιτιστικό σύλλογο του Αμπελώνα. Την παρουσίαση έκαναν οι κυρίες Φανή Ζαχιώτη και Αλεξάνδρα Λυκοκανελου, πρόεδρος της Τ.Κ.Μελισσας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00