Αρχική » Επικοινωνία Δ. Αυγερινοπούλου με αν. Υπουργό Υγείας για να χαρακτηριστούν «Άγονα» τα Κ.Υ Ζαχάρως και Αρχαίας Ολυμπίας

Επικοινωνία Δ. Αυγερινοπούλου με αν. Υπουργό Υγείας για να χαρακτηριστούν «Άγονα» τα Κ.Υ Ζαχάρως και Αρχαίας Ολυμπίας

από Maria Petroutsa

Την ένταξη των Κέντρων Υγείας Ζαχάρως και Αρχαίας Ολυμπίας στην κατηγορία των άγονων, ζήτησε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, σε επικοινωνία της με την Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κα. Ειρήνη Αγαπηδάκη. Τα συγκεκριμένα Κέντρα Υγείας, που δεν περιλαμβάνονται στην πρόσφατη, ιδιαίτερα θετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας με την οποία πλέον περιελήφθησαν στην κατηγορία «Άγονο α’» το Νοσοκομείο Πύργου και το Κ.Υ Ανδρίτσαινας και «Άγονο β’» οι Ν.Μ Αμαλιάδας και Κρεστένων και τα Κ.Υ Σιμόπουλου, Γαστούνης και Βάρδας, καλύπτουν μια μεγάλη πληθυσμιακά περιοχή με υψηλό φόρτο εργασίας και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Όπως τόνισε η κα. Αυγερινοπούλου, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας εκτός από τον μόνιμο πληθυσμό, το Κ.Υ καλείται να καλύψει και τις ανάγκες των χιλιάδων επισκεπτών που υποδέχεται η περιοχή καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Στο Κ.Υ Ζαχάρως οι κενές θέσεις είναι πολλές, με αποτέλεσμα και λόγω των πρόσθετων εφημερίων των γιατρών του τόσο στο νοσοκομείο Πύργου όσο και στο Περιφερειακό Ιατρείο Κακοβάτου, η δομή να εφημερεύει μόλις 11 ημέρες τον μήνα.
Η Ηλεία Βουλευτής χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία καθορίζονται αυξήσεις στα επιδόματα άγονων περιοχών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Σε αυτό το πλαίσιο, με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να συμβάλει καθοριστικά να δοθεί τέλος στα προβλήματα που υπήρξαν σε έναν νευραλγικό τομέα, όπως είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας, ζήτησε την δυνατότητα ενίσχυσης των δύο Κ.Υ, μέσω των κινήτρων που δίνει ο καθορισμός των προβληματικών και άγονων περιοχών και η χορήγηση οικονομικών κινήτρων προσέλκυσης και παραμονής σε αυτά του απαιτούμενου, για την εύρυθμη και πλήρη λειτουργία τους, ιατρικού προσωπικού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00