Αρχική » Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της οδού 28ης Οκτωβρίου

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της οδού 28ης Οκτωβρίου

από Maria Petroutsa

– Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Ένα έργο με ποιοτική διάσταση»

  * Δεν αλλάζει το πλάτος των πεζοδρομίων – Δεν μειώνεται ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων

Στην οδό 28ης Οκτωβρίου, όπου ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης βρέθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, κάνοντας αυτοψία με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Παπαδημητρίου. Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 733.000 ευρώ (με έκπτωση 8%), που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις περ/ντικού ισοζυγίου 2019-2020» και από ιδίους πόρους.

 –  Ένας ιστορικός, κεντρικός δρόμος της πόλης του Πύργου σε λίγους μήνες θα αλλάξει ριζικά όψη, συμπληρώνοντας το παζλ των αναπλάσεων και μετατροπής δρόμων σε ήπιας κυκλοφορίας, σε κεντρικά σημεία του Πύργου. Ήδη τα μηχανήματα ξεκίνησαν το τμηματικό σπάσιμο των παλιών πεζοδρομίων από το ύψος του 2ου Δημοτικού σχολείου μέχρι και τη συμβολή με την οδό Δραγατσανίου. Σύμφωνα με τη μελέτη, στα πεζοδρόμια – το πλάτος των οποίων θα παραμείνει το ίδιο – θα τοποθετηθούν κυβόλιθοι όπως και στον δρόμο, φωτιστικά led, μικρά καλαίσθητα καλαθάκια και ακακίες Κωνσταντινουπόλεως.

 * Την ικανοποίησή του για την έναρξη των έργων εξέφρασε ο κ. Αντωνακόπουλος δηλώνοντας: «Ένας ιστορικός δρόμος στο κέντρο του Πύργου, συνδεδεμένος με την ιστορία της πόλης και τα βιώματα των παλαιοτέρων, θα αλλάξει ριζικά. Ένα έργο που μελετήθηκε από τη Δημοτική Αρχή, εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο, δημοπρατήθηκε, υπήρξαν κι ενστάσεις στη συνέχεια… Η όλη διαδικασία διήρκησε σχεδόν δυόμιση χρόνια. Αυτή είναι η απάντηση σε όσους με δολιότητα ισχυρίζονται ότι είναι απλά προεκλογικό έργο. Είναι ένα έργο με ποιοτική διάσταση, που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης, ενώ είμαστε στην περίοδο εκκίνησης και άλλων νέων έργων».

Δεν θα υπάρξει πρόβλημα μείωσης χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων

Αναφερόμενος στη στάθμευση των αυτοκινήτων, ο Δήμαρχος Πύργου ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, διότι, αφενός το πλάτος των πεζοδρομίων θα παραμείνει το ίδιο, αφετέρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί το πάρκινγκ πίσω από τον Ι.Ν. του Αγίου Διονυσίου. «Πίσω από τον Άγιο Διονύσιο υπάρχει χώρος στάθμευσης χωρητικότητας άνω των 300 αυτοκινήτων. Το χρησιμοποιήσαμε και το Πάσχα σε συνεργασία με την Π.Ε. Ηλείας. Νομίζω τώρα ότι επικαιροποιείται αυτό. Υπάρχει ευρύς χώρος στάθμευσης και μέσα σε δύο λεπτά μπορεί κάποιος πεζός να έχει πρόσβαση στην πλατεία. Προσπαθούμε να φτιάξουμε μια όσο το δυνατόν σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Αυτός ο δρόμος, που θα καταστεί ήπιας κυκλοφορίας, με την ανάπλασή του θα είναι μια πολύ ωραία διαδρομή, ελκυστική για τους πολίτες».

Γιάννης Αργυρόπουλος: «Δημιουργούμε δρόμους ελκυστικούς και λειτουργικούς»

Στο ευρύτερο πλαίσιο των αναπλάσεων στο κέντρο του Πύργου, εντάσσεται και η ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου, όπως δήλωσε ο κ. Αργυρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται παρέμβαση στον δρόμο αυτό, μετά την κατασκευή του τη δεκαετία του ‘60. «Το νέο έργο ξεκίνησε με εντατικούς ρυθμούς και εντάσσεται στο ευρύτερο των αναπλάσεων στο κέντρο της πόλης. Έχει ολοκληρωθεί ήδη η ανάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη και των κάθετων οδών, και τις επόμενες ημέρες υπογράφεται κι η σύμβαση για την ανάπλαση των δρόμων γύρω από τον Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής. Ενώ ακόμα, άμεσα φεύγει προς έγκριση για τον Επίτροπο και το μεγάλο έργο του 1,2 εκατ. ευρώ για το σύμπλεγμα της Ανατολικής πλευράς της πόλης.

Δημιουργείται πλέον ένα δίκτυο δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, καλαίσθητων πεζοδρομίων με φωτισμό led και δέντρα, παγκάκια, μικρούς κάδους… Δρόμους ελκυστικούς και λειτουργικούς. Και για άλλη μια φορά ενημερώνουμε ότι οι θέσεις πάρκινγκ δεν θα μειωθούν.

Εμείς, μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας μας θα παράγουμε έργο. Η στείρα αντιπολίτευση και κριτική που συνεχώς επιχειρούν ορισμένοι, δεν μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή έργου που γίνεται από τον Δήμο. Όσο και αν αυτοί λένε ότι αυτά τα έργα είναι απλά προεκλογικά ή μικρά, αυτό το κρίνει και το συγκρίνει εύκολα ο κάθε καλόπιστος πολίτης».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00