Πολιτική είναι η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο και να εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε. Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021

Πετρέλαιο: Πτώση τιμών πάνω από 2% έφεραν οι ανησχίες για lockdown στην Κίνα

Πτώση μεγαλύτερη από 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, υποχωρώντας περαιτέρω από το υψηλό 11μήνου που είχαν σκαρφαλώσει την περασμένη εβδομάδα, υπό το βάρος ανησυχιών ότι οι νέοι περιορισμοί για τον έλεγχο του κορονοϊού στην Κίνα θα περιορίσουν τη ζήτηση καυσίμων από τη χώρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές στον κόσμο.

Η τιμή του μπρεντ μειώθηκε 1,31 δολάρια το βαρέλι ή 2,3% στα 54,79 δολάρια στις 14.30 (ώρα Ελλάδας) μετά τα χθεσινά κέρδη 2%. Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI)  μειώθηκε 1,3 δολάρια ή 2,45% στα 51,83 δολάρια και ενώ χθες είχε υποχωρήσει 18 σεντς. 

Η ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων από την Κίνα υποστήριξε τα κέρδη της αγοράς στα τέλη του 2020, παρά την υστέρηση των ΗΠΑ και της Ευρώπης, αλλά αυτή η πηγή στήριξης εξανεμίζεται καθώς ένα νέο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού προκάλεσε νέους περιορισμούς

Ο εμπορικός κόμβος της Σαγκάης ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, δύο νέα κρούσματα στην κοινότητα, για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες και το Πεκίνο καλεί τον κόσμο να μη ταξιδεύσει κατά τη διάρκεια των επικείμενων διακοπών για την κινεζική πρωτοχρονιά, όταν παραδοσιακά δεκάδες εκατομμύρια Κινέζοι εργαζόμενοι στις πόλεις πηγαίνουν στις γενέτειρές τους. 

Η αγορά αναμένει σήμερα τα επίσημα στοιχεία αποθεμάτων από την Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης των ΗΠΑ. 

Πηγή: imerisia.gr

ΣΥΝΤΑΞΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Translate »