Πολιτική είναι η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο και να εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε. Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021

Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας για την Ολυμπία

Το ζήτημα της εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πολιτικής προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση του Δημάρχου Γιώργου Γεωργιόπουλου με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Γεωργιόπουλος ενημέρωσε κατ’ αρχήν τον κ. Στυλιανίδη για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, και τους σοβαρούς κινδύνους για πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα. Τόνισε την ανάγκη μόνιμης θωράκισης και προστασίας από τις φυσικές καταστροφές, όχι μόνο του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας αλλά και του συνόλου του Δήμου, των δασικών εκτάσεων, των αγροτικών – κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Ο κ. Γεωργιόπουλος κατέθεσε στον κ. Στυλιανίδη την πρόταση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για εκπόνηση μελέτης από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας με αντικείμενο την πρόληψη, την ενίσχυση των μέσων και των έργων για την προστασία της περιοχής, την εκπαίδευση, την ενημέρωση των πολιτών αλλά και την προώθηση του εθελοντισμού. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός ότι πρόκειται για μια περιοχή με βεβαρημένο ιστορικό πυρκαγιών, πλημμυρών και κατολισθήσεων που απαιτεί ειδική διαχείριση μέσω του προτεινόμενου ολοκληρωμένου σχεδίου.

Πηγή: https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/pirgos/schedio-politikis-prostasias-gia-tin-olympia/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Translate »