Αρχική » Αυγερινοπούλου: Απένειμε το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» στην τελετή λήξης του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα

Αυγερινοπούλου: Απένειμε το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» στην τελετή λήξης του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα

από Άκης Χουζούρης

Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Αν. Τασούλα, εκπροσώπησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στην τελετή λήξης του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 21ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio.

Η κα Αυγερινοπούλου απένειμε το καθιερωμένο βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» της Βουλής των Ελλήνων σε μια ταινία του διεθνούς διαγωνιστικού προγράμματος που προσεγγίζει με λεπτό χιούμορ και ειρωνεία την απολυταρχία, τον εθνικισμό και την μισαλλοδοξία, ενώ υπερασπίζεται την φιλία και την αλληλεγγύη με παιδική αθωότητα και αισιοδοξία. Το βραβείο απέσπασε η ταινία «Γείτονες / Neighbours» του Mano Khalil από τo Συριακό Κουρδιστάν.

Στο χαιρετισμό της η κυρία Αυγερινοπούλου τόνισε ότι «το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους, ως θεσμός που αγκαλιάζει όλα αυτά τα χρόνια της επιτυχημένης πορείας του δύο σημαντικούς τομείς της ζωής μας, την εκπαίδευση και την τέχνη, προσφέρει – μέσα από βιωματικές δράσεις – σφαιρική παιδεία στους νέους μας, καλλιεργώντάς τους δεξιότητες, αρετές και αξίες» και συμπλήρωσε ότι «η Βουλή των Ελλήνων από το 2005 απονέμει σε μία από τις ταινίες μεγάλου μήκους του Διαγωνιστικού Τμήματος το Βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες», με κριτήρια καλλιτεχνικά και θεματικά».

Τα κριτήρια επιλογής αφορούν την ανάδειξη των αξιών που δίνουν περιεχόμενο και ποιότητα στην ανθρώπινη ζωή, όπως είναι ο αγώνας για την ελευθερία, οι δημοκρατικές αρχές, η ισότητα των ανθρώπων, η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η υπεράσπιση των μειονοτήτων, η καταπολέμηση της βίας, η εξάλειψη της πείνας και της φτώχειας, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός προς τον άλλο, η ανεξιθρησκία, η δημιουργικότητα. Είναι οι αξίες εκείνες που έχει χρέος να προασπίζεται η Βουλή των Ελλήνων.

Η κα Αυγερινοπούλου συνεχάρη τον βραβευόμενο, τους διοργανωτές, τους καλλιτέχνες, αλλά και όλα τα παιδιά που συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00