Αρχική » Αυγερινοπούλου Διονυσία: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Η 4η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, είναι ύψιστη συμβολική ημερομηνία. Όμως, κάθε ημέρα σηματοδοτεί την ανάγκη ευαισθητοποίησης και ανάληψης δράσεων για την προάσπιση και προστασία των δικαιωμάτων των ζώων. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο αναπτύξαμε, αναγνωρίζει το δικαίωμα των ζώων στην ευζωία, το οποίο είναι αδιαπραγμάτευτο.

Οι βελτιώσεις στη νομοθεσία που θέσπισε η κυβέρνηση της Ν.Δ., μέσω του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς, είναι σημαντικές και προβλέπουν αυστηρές κυρώσεις.  Η κακοποίηση των ζώων αποτελεί πλέον κακούργημα.

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική είναι η προσθήκη της ρύθμισης για παράσταση πολιτικής αγωγής στην ποινική διαδικασία. Η αύξηση της ποινής για την εγκατάλειψη ενός ζώου πιστοποιεί το ένθερμο ενδιαφέρον της Πολιτείας και κυρίως η θέσπιση της Πανελλήνιας πλατφόρμας Υιοθεσίας Αδέσποτων ζώων σε συνεργασία με τους οικείους δήμους. Αλλά και το μητρώο  παραβατών, όπως και η πρόταση μου για Εθνικό Οργανισμό Προστασίας Ζώων, που θα έχει όλες τις αρμοδιότητες μαζί.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής θα αφιερώσει ιδιαίτερη συνεδρίαση στην πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση από τις φυσικές καταστροφές και ειδικότερα τις δασικές πυρκαγιές. Φέτος, αφιερώνουμε την ημέρα στα ζώα, για τα οποία πρέπει να υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την διάσωση και την επιβίωση τους σε ανάλογες συνθήκες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00