Αρχική » Βρετανική εταιρεία παραγωγής σχεδιάζει στούντιο στο διάστημα

Βρετανική εταιρεία παραγωγής σχεδιάζει στούντιο στο διάστημα

από Άκης Χουζούρης

Μια βρετανική εταιρεία, παραγωγός της επερχόμενης ταινίας του Τομ Κρουζ στο διάστημα, δήλωσε ότι σχεδιάζει το πρώτο διαστημικό στούντιο παραγωγής, καθώς και μια αρένα πολλαπλών χρήσεων, στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ) έως το 2024.

Η Space Entertainment Enterprise (S.E.E.), όπως ονομάζεται η εταιρεία, ανακοίνωσε ότι το στούντιο SEE-1, προορίζεται για την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, μουσικών και αθλητικών εκδηλώσεων. Η S.E.E. συνεργάζεται επίσης με την εταιρεία κατασκευής εμπορικών διαστημικών σταθμών Axiom Space, η οποία με τη σειρά της συνεργάζεται με τη NASA για την κατασκευή και την προσάρτηση ενός πειραματικού διαστημικού σταθμού στο ΔΔΣ. Ο σταθμός αυτός ονομάζεται Axiom Station και η εταιρεία ελπίζει να εκτοξεύσει την πρώτη μονάδα του, που ονομάζεται Axiom Hub 1, στο σταθμό, έως το 2024. Στη συνέχεια, η εταιρεία θα κατασκευάσει τον εμπορικό διαστημικό σταθμό, πριν τον αποσυνδέσει τελικά από το ΔΔΣ το 2028.https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=true&embedId=twitter-widget-0&features=eyJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY29va2llX2V4cGlyYXRpb24iOnsiYnVja2V0IjoxMjA5NjAwLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X2hvcml6b25fdHdlZXRfZW1iZWRfOTU1NSI6eyJidWNrZXQiOiJodGUiLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X3NwYWNlX2NhcmQiOnsiYnVja2V0Ijoib2ZmIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH19&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1484241992322277392&lang=el&origin=https%3A%2F%2Fwww.ertnews.gr%2Feidiseis%2Fepistimi%2Fvretaniki-etaireia-paragogis-schediazei-stoyntio-sto-diastima%2F&sessionId=b4c6e9a095f8a4f04a1ff38de85e351548d10cfd&theme=light&widgetsVersion=75b3351%3A1642573356397&width=550px

«Η προσθήκη ενός αποκλειστικού χώρου ψυχαγωγίας στις εμπορικές δυνατότητες του σταθμού Axiom με τη μορφή του SEE-1, θα επεκτείνει τη χρησιμότητα του σταθμού ως πλατφόρμα για μια παγκόσμια βάση χρηστών και θα αναδείξει το εύρος των ευκαιριών που προσφέρει η νέα διαστημική οικονομία», δήλωσε ο Μάικλ Σουφρεντίνι, διευθύνων σύμβουλος της Axiom.

Στην ανακοίνωσή της, η S.E.E. αποκάλυψε επίσης ότι είναι η εταιρεία παραγωγής πίσω από τη μυστηριώδη διαστημική ταινία του Τομ Κρουζ. Το 2020, η NASA ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το διάσημο ηθοποιό για την παραγωγή μιας κινηματογραφικής ταινίας στο ΔΔΣ. Όπως έχει ανακοινωθεί, ο Κρουζ θα ταξιδέψει στο σταθμό με την κάψουλα Crew Dragon της SpaceX, η οποία χρησιμοποιείται για τη μεταφορά αστροναυτών της NASA από και προς το σταθμό. Ωστόσο, δεν υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία για το ταξίδι αυτό. Όσο για το τι σκοπεύει να γυρίσει ο Κρουζ στο διάστημα, το μόνο που έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής είναι ότι συμμετέχει ο σκηνοθέτης Νταγκ Λάιμαν και ότι δεν θα είναι άλλη μια ταινία του franchise του Mission Impossible.

Η S.E.E. ιδρύθηκε από τους παραγωγούς Elena και Dmitry Lesnevsky. Η εταιρεία τους διαθέτει έναν εντυπωσιακό κατάλογο συμβούλων από πρώην στελέχη της Viacom και του HBO. Η εταιρεία λέει ότι αυτή τη στιγμή αναζητά επενδυτές για το διαστημικό πρότζεκτ του Τομ Κρουζ, το οποίο σύμφωνα με το Deadline, θα έχει προϋπολογισμό τουλάχιστον 200 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, είναι πιθανό ο προϋπολογισμός να είναι ακόμη υψηλότερος, δεδομένου του πόσο κοστίζει η μεταφορά στο διάστημα. Μόνο μία θέση στο Crew Dragon της SpaceX πιστεύεται ότι κοστίζει περίπου 55 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η NASA χρεώνει επιπλέον τέλη για τους ιδιώτες αστροναύτες που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του διαστημικού σταθμού ενώ βρίσκονται σε τροχιά.

ΠΗΓΗ: The Verge, https://www.ertnews.gr/eidiseis/epistimi/vretaniki-etaireia-paragogis-schediazei-stoyntio-sto-diastima/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00