Αρχική »  Γεύση από Ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής στην Αμαλιάδα .

 Γεύση από Ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής στην Αμαλιάδα .

από Maria Petroutsa

Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε ο θεσμός της Ευρωπαϊκής γιορτής της μουσικής στην Αμαλιάδα, αλλά αυτή την χρονιά πήραμε μόνο μια μικρή γεύση.

Με κίνδυνο να μην πραγματοποιηθεί φέτος η γιορτή αυτή που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας από την ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΕΝΑΟΝ,  ιδιώτες επενέβησαν και κράτησαν τον θεσμό ζωντανό.

Έτσι με τις χορηγίες του κ. Πάνου Καλούδη, Κώστα Παρρά της επιχείρησης Θλιβερός αλλά και της σημαντικής συμβολής της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΕΝΑΟΝ πραγματοποιήθηκε η γιορτή την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024.

Μπορεί η εκδήλωση να μην είχε την αντίστοιχη οικονομική υποστήριξη σε σχέση με άλλες χρονιές αλλά δεν υστερούσε καθόλου σε ποιότητα. Τα σχήματα που έλαβαν μέρος έκλεψαν την παράσταση και ταξίδεψαν όμορφα τους παρευρισκόμενους.

Την βραδιά άνοιξε η καθιερωμένη πλέον μπάντα στην περιοχή μας και όχι μόνο, οι  Ρουά Ματ. Ένα μουσικό σχήμα που αποτελείται από 3 μέλη και μας ταξιδεύει όμορφα με μελωδικές διασκευές, ελληνικών και ξένων επιτυχιών.  Δυο μαθητικές μπαντες  ακολούθησαν  οι  Underage και οι  Drop d. Οι μικροί καλλιτέχνες δεν υστερούσαν καθόλου σε ταλέντο και μας εντυπωσίασαν με τις μουσικές τους επιδεξιότητες. Είναι μαθητές του μουσικού σχολείου Βαρθολομιού και μας παρουσίασαν ένα πολύ καλό δείγμα για την άριστη εκπαίδευση που τους παρέχει το μουσικό σχολείο.

Τέλος την βραδιά ολοκλήρωσαν οι ξεχωριστοί Village Garage. Ένα μουσικό σχήμα που μετρά πάνω από 10 χρόνια ζωής  στην περιοχή μας και ξεχωρίζει για το μουσικό του είδος. Φέτος μας παρουσίασαν δικά τους κομμάτια κυρίως και μελοποιημένα ποιήματα από καταξιωμένους ποιητές.  Έκλεισαν με μια διασκευή από το Tom Waits το Chocolate Jesus το οποίο καθήλωσε το κοινό.

Στην επιμέλεια του ήχου ήταν ο Χρήστος Χρυσανθακόπουλος.

Το μουσικό κατάστημα FABRIC γέμισε από κόσμο που στηρίζει χρόνια αυτό τον θεσμό το οποίο δίνει ζωή σε ένα πιο εναλλακτικό στυλ διασκέδασης  και χώρο σε νέους καλλιτέχνες να στηρίξουν αυτό που αγαπάνε.

Η εκδήλωση έγινε από την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας αλλά ευχόμαστε τις επόμενες χρονιές να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή και στήριξη από όλους τους φορείς.

Η πόλη χρειάζεται την μουσική, χρειάζεται την νέα γενιά και χρειάζεται να συνεχίσει να οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον μέσα από την μουσική παιδεία.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00