Διασφαλίζονται τα προαπαιτούμενα για τη δημιουργία ανώτερων Τουριστικών Σχολών του Ε.Ο.Τ. στην Αμαλιάδα!

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ Α.Ε.Ι. ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

* Με τη βοήθεια του Μητροπολίτη μας κ.κ. Αθανασίου

Δεδομένη θεωρείται η δημιουργία Τουριστικών Σχολών στην Αμαλιάδα, καθότι διασφαλίζονται όλα τα προαπαιτούμενα που θέτει το Υουργείο Τουρισμού.

φωτογραφίες από την πρόσφατη επίσκεψη των μελών της Κίνησης πολιτών για ΑΕΙ στην ΗΛΕΙΑ στη φοιτητική εστία Φραγκαβίλας, όπου συμμετείχαν τα μέλη της Κίνησης: Νικος Αχιλλεόπουλος (πρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων), Παν. Ζεύλας (Dr. Πολιτικής Φιλοσοφιας), Σοφία Κίτσου (Διατροφολόγος-Διαιτολόγος), Νίκος Σαψάλης (πρώην πρόεδρος Εμπ. Συλλόγου Αμαλιάδας), Σάββας Σαμψούνης (Μέλος Επιμελητηρίου), Παν. Σκαρτσιάρης (Εκπαιδευτικός), Γιώργος Μπακογιάννης (Χημικός Μηχανικός) και ο ιερέας της Μονής Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθοριστικό ρόλο παίζει η βοήθεια του Μητροπολίτη μας κ.κ. Αθανασίου ο οποίος προσφέρει τη Φοιτητική Εστία στη Φραγκαβίλα για τη δωρεάν διαμονή περίπου 100 φοιτητών, καθώς διαθέτει και κατάλληλο εξοπλισμένο εργαστηριακό χώρο ο οποίος είναι απαραίτητητος για την Εκπαιδευτική διαδικασία.

Ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι οι Τουριστικές Σχολές του Ε.Ο.Τ. είναι οι πιο διαχρονικές και πολύ αποτελεσματικές, με συνολικό αποτέλεσμα να προσελκύουν φοιτητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, η Γαλακτοκομική Ιωαννίνων, κ.α.

Συνάμα, υπολογίζεται ότι θα φοιτούν και θα διαμένουν στην Αμαλιάδα περίπου 200 φοιτητές καθότι θα είναι η μοναδική Σχολή που θα προσφέρει δωρεάν διαμονή στο 50% των φοιτητών της.

Τέλος, θεωρούμε αυτονόητη της δημιουργία της Σχολής, τη στιγμή που είμαστε ο μοναδικός Νομός   της χώρας που δεν καταγράφεται στον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης!  

ΥΓ. Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για την Ηλεία…

Φτάνει πια…

 –

Related posts

 «Ο Δήμος Ήλιδας τίμησε με μία λαμπρή παρέλαση το Έπος του 40’»

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας, Ν. Κοροβέση για Επέτειο 28ης Οκτωβρίου

Επιτυχημένη η δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού απο την Δ.Κ. και τον Δήμο Πύργου