Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου :Έργο εθνικής σημασίας η αξιοποίηση του Φράγματος και της Λίμνης Καραμανλή

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να συνεχιστεί το έργο της αξιοποίησης του αναψυκτηρίου στο Φράγμα Πηνείου, τόνισε η Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, με στόχο να μην χαθεί το σημαντικό κονδύλι με το οποίο, μέσω Interreg, θα αξιοποιηθεί ο χώρος ως πόλος αναψυχής. Η Ηλεία Βουλευτής ενημέρωσε γι’ αυτή την εξέλιξη τους παριστάμενους στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στον χώρο, από τους Ενεργούς Πολίτες Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Ήλιδας, το πρωί της Κυριακής. Στην τοποθέτησή της, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής τόνισε ότι η ανακαίνιση του αναψυκτηρίου θα ολοκληρωθεί άμεσα καθώς είναι ένας πολύ σημαντικός τόπος αναψυχής και συναντήσεων και αποτελεί την καρδιά της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.
Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με το Υπουργείο Πολιτισμού, μετά από ερώτηση που κατέθεσε, για την προστασία και την ανάδειξη της Ηλειακής Πύλου, ή όπως μεταγενέστερα αποκαλείται Αρμάτοβας, καθώς πρόκειται για μια περιοχή μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και ιστορικής αξίας που συνδέεται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα, η οποία φέρεται να αποτελούσε το σημείο στο οποίο οι Αρχαίοι Έλληνες, πριν την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εναπόθεταν τον οπλισμό τους στο όνομα της εκεχειρίας, ενώ ήταν οικιστική και αγροτική περιοχή με άμεση σύνδεση με την Αρχαία Ήλιδα.
Παράλληλα, η κα. Αυγερινοπούλου έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών για την υπογραφή της μελέτης για το φράγμα Πηνειού και την Λίμνη Καραμανλή, ύψους 8.610. 434 ευρώ, η οποία διακρίνεται σε τέσσερα επίπεδα και οδηγεί σε ένα εξαιρετικά σημαντικό αναπτυξιακό έργο για το Νομό, χαρακτηρίζοντάς το, μάλιστα, ως έργο Εθνικού Επιπέδου, Ειδικού και Σημαντικού. Ένα έργο το οποίο θα επιφέρει στην ευρύτερη περιοχή πολλαπλά περιβαλλοντικά, οικονομικά και τουριστικά οφέλη. Με βάση την μελέτη, σειρά παρεμβάσεων θέτουν, μεταξύ άλλων, σε προτεραιότητα την προστασία των φυσικών πόρων, τη βιώσιμη διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων, την διατήρηση της βιοποικιλότητας, των υδάτινων αποθεμάτων και της κλιματικής ισορροπίας της περιοχής, την ασφάλεια του φράγματος και την υποστήριξη των υποδομών, την περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα αλλά και την τουριστική ανάδειξη όλου του ορεινού όγκου της Ηλείας. Η μελέτη θα αναδείξει το περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας, ενώ θα βελτιωθεί και το οδικό δίκτυο πλησίον της λίμνης.

Related posts

Διονύσης Καλαματιανός: «Πολιτικές προσέλκυσης των ανθρώπων της γενιάς του Brain Drain»

Δήλωση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου, για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου του 1940

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Προωθούμε τον διάλογο για έναν ειρηνικό κόσμο, χωρίς φόβο, βία και συγκρούσεις