Αρχική » Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ν. Δένδια, και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Δ. Χούπη

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ν. Δένδια, και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Δ. Χούπη

από Maria Petroutsa

Ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τόσο σε εθνική κλίμακα όσο και ειδικότερου ενδιαφέροντος για την Ηλεία, συζήτησε η Βουλευτής Ηλείας, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, σε συναντήσεις που είχε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Δένδια, και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη.


Ψηλά στην ατζέντα τοποθετήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, την σημαντική γεωπολιτική θέση της Ελλάδας ως δύναμη σταθερότητας καθώς και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα, συζητήθηκε η απόκτηση των μαχητικών 5ης γενιάς και η αναβάθμιση της 117 Π.Μ Ανδραβίδας που θα φιλοξενήσει τα πρώτα F-35, ένα σημαντικό όπλο για την χώρα μας για την ενίσχυση της άμυνάς της αλλά και το θέμα της ενίσχυσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Σχολής Εκπαιδεύσεως Τεχνικών Τηλεπικοινωνίας (ΣΕΤΤΗΛ) του Στρατού Ξηράς.
Η κα. Αυγερινοπούλου ενημέρωσε για τα σημαντικά αποτελέσματα της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης «Our Ocean Conference» για την προστασία των Ωκεανών και των θαλασσών, που πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, την διοργάνωση της οποίας είχε αναλάβει η Ηλεία Βουλευτής. Ένα θέμα για το οποίο ο κ. Δένδιας επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφενός γιατί η ανάληψη από την χώρα μας αυτής της παγκόσμιας διάσκεψης σε επίπεδο ηγετών, έγινε όταν ο ίδιος ήταν Υπουργός Εξωτερικών και αφετέρου γιατί το Πολεμικό Ναυτικό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η Δρ. Αυγερινοπούλου ενημέρωσε τον κ. Δένδια και για την 10η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς, που θα πραγματοποιηθεί στην Κορέα, το 2025, στην οποία μπορεί να συμμετάσχει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με δεσμεύσεις για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00