Αρχική » Διονύσης Καλαματιανός: «Ελπίδα και προσμονή για καλύτερες μέρες»

Διονύσης Καλαματιανός: «Ελπίδα και προσμονή για καλύτερες μέρες»

από Maria Petroutsa

Δεκαπενταύγουστος. Στιγμές κατάνυξης και ελπίδας. Είναι το Πάσχα του καλοκαιριού. Ενός καλοκαιριού, όμως, δύσκολου, όπως και του περσινού. Και πάλι η πύρινη λαίλαπα κατακαίει ό,τι βρει μπροστά της. Και πάλι μετράμε απώλεια ανθρώπινης ζωής. Και πάλι οι κόποι και τα όνειρα μιας ολόκληρης ζωής γίνονται στάχτες και αποκαΐδια. Είναι κάτι που δυστυχώς το γνωρίζουμε πολύ καλά και εμείς εδώ στην Ηλεία.
Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που συνάνθρωποί μας δοκιμάζονται, η μεγάλη γιορτή της Παναγίας αντανακλά την πίστη για καλύτερες μέρες. Για μέρες περισσότερο φωτεινές, που δεν θα διακυβεύονται τα αυτονόητα και θα πάψει η απώλεια να είναι συνήθεια. Για ένα αύριο που η κοινωνική δικαιοσύνη, η πραγματική ασφάλεια, η εξάλειψη της φτώχειας και η ισχυρή δημοκρατία δεν θα είναι ευχολόγια αλλά καθημερινότητα.
Προφανώς, όλα αυτά δεν θα προκύψουν από μόνα τους. Χρειάζεται πολιτική βούληση και σχέδιο. Απαιτείται η χάραξη και η υλοποίηση πολιτικών με κοινωνικό πρόσημο, που θα βοηθήσουν την κοινωνία να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Πολιτικών που θα αντιμετωπίζουν στον πυρήνα τους τα ζητήματα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, της στεγαστικής κρίσης, της εργασιακής ανασφάλειας, της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, των ελλειμμάτων στην πολιτική προστασία, της αύξησης της εγκληματικότητας, των πληγμάτων στο κράτος δικαίου, της αποψίλωσης της δημόσιας υγείας και παιδείας. Για να μπορούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ο αγροτικός κόσμος να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον. Για να μπορούν οι πολίτες να διαβιώνουν με αξιοπρέπεια σε μια πραγματικά σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Για να μπορεί η νέα γενιά να πραγματώσει τα όνειρά της εδώ στον τόπο της και όχι να τον εγκαταλείψει, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη και ζωή.
Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00