Αρχική » Ελλάδα 2.0 τι είναι;

Ελλάδα 2.0 τι είναι;

από Άκης Χουζούρης

Το Ελληνικό σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ή Ταμείο Ανάκαμψης περιέχει 106 επενδυτικά σχέδια και 67 μεταρρυθμίσεις. Το βάρος πέφτει στην ψηφιακή και πράσινη ανάπτυξη της οικονομίας με χρηματοδότηση επενδύσεων ειδικά Ιδιωτικών έργων.

Το βασικό στοιχείο του προγράμματος αυτού είναι οτι βασίζεται στη νέα τεχνική της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 3R. Το 3R είναι τα τρία αρχικά των λέξεων Recovery Reflation και Rotation, δηλαδή της Ανάκαμψης, του Πληθωρισμού και Εναλλαγής. Η Ε.Ε. προσπαθεί να μπει δυναμικά στην εποχή της τρίτης δεκατίας του 21ου αιώνα, με προγράμματα και προοπτικές χρηματοδότησης για όλα τα Κράτη της.

Τα χρήματα είναι 19,3 δισ. Ευρώ Επιδοτήσεις και 12,7 δισ. Ευρώ δάνεια για την Ελλάδα. Τα χρήματα αυτά μπορούν να μοχλευτούν με την Ιδιωτική χρηματοδότηση έως συνολικά 56-57 δις. Ευρώ. Αρκεί ο Ιδιωτικός τομέας ειδικά οι μεγάλοι παίκτες να επανεπενδύσουν στην Ελλάδα και να αυξηθεί η Ιδιωτική επένδυση κοντά στο μέσο όρο της Ευρώπης.

Τα πρώτα 4 δισ. Ευρώ θα έρθουν στην Ελλάδα το 2021. Έχει ήδη κατατεθεί το σχέδιο από την Ελλάδα και ο Κρατικός μηχανισμός ετοιμάζεται να απορροφήσει 3πλάσια ποσά απ’ οτι με του ΕΣΠΑ σε περιόδο 6 ετών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00