Αρχική » Ευρωζώνη: Βελτίωση του επενδυτικού κλίματος τον Μάρτιο

Ευρωζώνη: Βελτίωση του επενδυτικού κλίματος τον Μάρτιο

από Άκης Χουζούρης

Ο δείκτης Sentix για το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη αυξήθηκε τον Μάρτιο  στο υψηλότερο επίπεδο ενός έτους και πλέον, καθοδηγούμενος από τη βελτίωση της εικόνας των επενδυτών για την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας. 

Συγκεκριμένα, ο δείκτης αυξήθηκε στις 5 μονάδες – το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2020 – από -0,2 τον Φεβρουάριο. Η προσδοκία, σύμφωνα με έρευνα του Reuters, ήταν ότι ο δείκτης θα αυξανόταν στις 1,9 μονάδες. 

Ο επιμέρους δείκτης για τις προσδοκίες αυξήθηκε στις 32,5 από 31,5 μονάδες τον Φεβρουάριο, ενώ ο δείκτης για την τρέχουσα κατάσταση βελτιώθηκε στις -19,3 από -27,5 μονάδες. 

Οι εμβολιαστικές εκστρατείες προχωρούν καλά παγκοσμίως, ενισχύοντας τις ελπίδες για αποτελεσματική προστασία από τον κορονοϊό, ανέφερε η εταιρεία Sentix σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας: «Οι τάσεις αυτές επιτρέπουν μία ταχύτερη επανεκκίνηση της οικονομίας. Σε αυτό ποντάρουν οι επενδυτές». 

Οι επενδυτές βλέπουν, επίσης, να αυξάνονται οι πληθωριστικές πιέσεις, λόγω της επεκτατικής νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής καθώς και της εκκρεμούς ζήτησης. 

Η έρευνα της Sentix έγινε σε 1.218 επενδυτές από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου. 

Πηγή: www.imerisia.gr

ΣΥΝΤΑΞΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00