Αρχική » Η Κίνα καταδικάζει την υποστήριξη της Σλοβενίας στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν

Η Κίνα καταδικάζει την υποστήριξη της Σλοβενίας στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν

από Άκης Χουζούρης

Την Τετάρτη (19/01), το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την υποστήριξη της Σλοβενίας στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ζάο Λιτζιάν, δήλωσε ότι η κινεζική κυβέρνηση σοκαρίστηκε από την εν λόγω υποστήριξη και ότι πρόκειται για «προφανή παραβίαση» της αρχής της «μίας Κίνας». Ο Ζάο υποστήριξε ότι υπάρχει μόνο μία Κίνα στον κόσμο και η Ταϊβάν είναι μέρος της. Τόνισε ότι η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είναι η μόνη νόμιμη κυβέρνηση που εκπροσωπεί ολόκληρη την Κίνα.

Επισήμανε περαιτέρω ότι ο όρος «αρχή της μίας Κίνας» είναι γενικά αναγνωρισμένος στις διεθνείς σχέσεις και αποδεικνύει τη καθολική συναίνεση της διεθνούς κοινότητας.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι είναι η πολιτική βάση που τηρείται μεταξύ Κίνας και Σλοβενίας και Κίνας-Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντίστοιχα.

«Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τη σταθερή αποφασιστικότητα του κινεζικού λαού να προστατεύσει την κυριαρχία και την εδαφική του ακεραιότητα», ανέφερε.

Ο Γιάνεζ Γιάνσα, ο  Πρωθυπουργός της Σλοβενίας, χαρακτήρισε την Ταϊβάν ως «δημοκρατική χώρα» και μιλώντας στην ινδική δημόσια υπηρεσία ξεκαθάρισε ότι η Σλοβενία και η Ταιβάν εργάζονται αρμονικά για τη δημιουργία ανταλλαγής εκπροσώπων στα πλαίσια που ακολουθούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ με την Ταϊβάν και όχι στο επίπεδο των πρεσβειών.

Πηγή:https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/i-kina-katadikazei-tin-ypostirixi-tis-slovenias-stin-anexartisia-tis-taivan/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00