Αρχική » Κανονικά θα λειτουργήσουν τα ολιγομελή τμήματα της Γ’ τάξης στα ΓΕΛ Κρεστένων και Βαρθολομιού

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα ολιγομελή τμήματα της Γ’ τάξης στα ΓΕΛ Κρεστένων και Βαρθολομιού

από Maria Petroutsa

Παρέμβαση Αυγερινοπούλου για τις συμπτύξεις τμημάτων

Την διατήρηση των ολιγομελών τμημάτων της Γ’ τάξης ομάδας προσανατολισμού στα Γενικά Λύκεια Κρεστένων και Βαρθολομιού αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την συμπληρωματική απόφαση που εξέδωσε για την κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2024-25. Το θέμα είχε θέσει τις προηγούμενες ημέρες η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τόσο στην υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα. Ζέττα Μακρή όσο και στον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Υπουργείου Παιδείας, κ. Ιωάννη Κατσαρό, μετά το ζήτημα που είχε προκύψει με τις συμπτύξεις τμημάτων που θα ανάγκαζε τους μαθητές  να μετακινηθούν σε σχολείων άλλων περιοχών.

Η κα. Αυγερινοπούλου για το συγκεκριμένο θέμα βρισκόταν σε επικοινωνία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας  και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, κ. Σάκη Μπαλιούκο, την διεύθυνση του ΓΕΛ Βαρθολομιού και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, καθώς ειδικά για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου, που προετοιμάζονται να κάνουν το επόμενο βήμα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μια τέτοια αλλαγή θα μπορούσε να επηρεάσει την απρόσκοπτη αφοσίωση στον στόχο τους, να περιορίσει, λόγω μετακινήσεων, τον χρόνο της μελέτης τους αλλά και την ψυχολογία τους, καθώς θα καλούνταν να βρεθούν σε ένα ξένο προς αυτούς σχολικό περιβάλλον.

Το αίτημα της άρση συγχωνεύσεων τμημάτων έγινε κατανοητό από την ηγεσία του υπουργείου και έτσι οι μαθητές θα μπορέσουν να συνεχίσουν κανονικά την φοίτησή τους ενώ η Βουλευτής Ηλείας βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με την εκπαιδευτική και την μαθητική κοινότητα ώστε να συμβάλλει από την πλευρά της στην επίλυση και άλλων ζητημάτων που σχετίζονται με την λειτουργία των σχολικών μονάδων του νομού, με στόχο η σχολική χρονιά που μόλις ξεκινά να κυλήσει παραγωγικά και αποδοτικά στο μέγιστο βαθμό, για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00