Αρχική » ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ εναντίον Τσίπρα για τις προτάσεις

Προωθείται το star system

Κεντρική Επιτροπή στην αγκαλιά του star system;

Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που θα συζητηθεί στο συνέδριο, δημιουργεί πολλά προβλήματα για ένα κόμμα της Ανανεωτικής-Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

1.      Ιδίως, η εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής από ένα απροσδιόριστο σώμα, το οποίο θα ψηφίσει άγνωστους, χωρίς σαφείς πολιτικές απόψεις και χαρακτηριστικά. Ποιοι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα, ανά την επικράτεια να παρουσιάσουν θέσεις και δράσεις τους; Το κενό θα καλυφθεί από τα ΜΜΕ του star system! Τέτοιο κόμμα δε μπορεί να το δεχθούν όσοι/όσες θέλουν ένα κόμμα που να οργανώνεται στη βάση μιας ισότιμης συμμετοχής από δράση και τις απόψεις του μέλους, αλλά από παράγοντες-τηλεπερσόνες με τη διαμεσολάβηση των γνωστών Μέσων «Ενημέρωσης», που θα αναδείξουν και στο κόμμα μας λαμπερά ονόματα. 

2.      Η επιδίωξη της ενεργούς συμμετοχής των μελών και της κατοχύρωσης πραγματικών δημοκρατικών εσωκομματικών δικαιωμάτων, υπονομεύεται.

3.      Εξορίζονται από την ΚΕ τοπικά στελέχη, συνδικαλιστές, ακτιβιστές της κλιματικής κρίσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, στα κινήματα πόλης. Δηλαδή όλοι εκείνοι τους οποίους καλούσαμε  σε συμμετοχή για διεύρυνση και κοινωνική γείωση.

4.      Ποια η σχέση του εκλεγέντα, με αυτό τον τρόπο, στη ΚΕ, αφού θα παύσει κάθε λογοδοσία και έλεγχος του, υπονομεύοντας το κύρος του κεντρικού συλλογικού οργάνου.

5.      Τέλος, σε ένα κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί πλήγμα η δημοκρατία, τα μέλη δε θα είναι  ισότιμα γιατί δε θα υπάρχει η ενεργός συμμετοχή των μελών του στις οργανώσεις, με την ανάθεση ζητημάτων σε άλλους και με ζητήματα αρχηγισμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00