Ν. Κοροβέσης: « Δεν θέλουμε γεμάτα στάδια, θέλουμε γεμάτες πλατείες και μαγαζιά! »

Οι Passepartout στην πλατεία δικαστηρίων στον Πύργο άνοιξαν τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας-Κατάμεστα τα καφέ.


Μια υπέροχη βραδιά πλημμυρισμένη με μουσικές και με την γνωστή ενέργεια της δημοφιλούς νεανικής μπάντας Passepartout που έδωσε τον τόνο με αγαπημένα τραγούδια και που γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα ξέφρενο πάρτι, διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία δικαστηρίων στον Πύργο, ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Μάλιστα, με αυτή την συναυλία έκανε στην ουσία πρεμιέρα το καλοκαιρινό πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας «Φλόγα Πολιτισμού». Τα καφέ της πλατείας δικαστηρίων στον Πύργο ήταν κατάμεστα από κόσμο που διασκέδασε και απόλαυσε αγαπημένα τραγούδια από όλα τα είδη μουσικής, από το ευρύ ρεπερτόριο των Passepartout που συνδυάζει ελληνικές και ξένες επιτυχίες. Ποπ, ροκ, ντίσκο, ροκ εν ρολ, δεκαετίες 70’ς και 90’ς από ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, λαϊκό και έντεχνο πρόγραμμα για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης στον σύντομο χαιρετισμό του πριν από την έναρξη της συναυλίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Απόψε εδώ στην πλατεία δικαστηρίων στον Πύργο, στην καρδιά της Ηλείας, χτυπά δυνατά η ‘Φλόγα Πολιτισμού» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην πρώτη μας καλοκαιρινή εκδήλωση για το 2023. Η αυλαία ανοίγει με τους Passepartout και χαίρομαι που βλέπω γεμάτα μαγαζιά, κόσμο, χαμόγελα και θετική ενέργεια. Και σας υπόσχομαι ότι θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα τέτοιες καλλιτεχνικές βραδιές, πάνω από 100 σε όλη την Ηλεία και πάνω από 250 σε όλη την Περιφέρεια.»


Τέλος ο κ. Κοροβέσης επισήμανε ότι η Περιφέρεια, επιλέγοντας να διοργανώνει εκδηλώσεις και συναυλίες σε κεντρικά σημεία, πέρα από την διασκέδαση του κόσμου, στοχεύει στην στήριξη και τόνωση της τοπικής αγοράς και των επαγγελματιών. «Δεν θέλουμε γεμάτα στάδια, θέλουμε γεμάτες πλατείες, θέλουμε γεμάτα μαγαζιά! Θέλουμε ο Πολιτισμός να επιστρέφει ως όφελος στην τοπική μας αγορά. Γι αυτό είμαστε εδώ»

Related posts

5ο KINOFEST Φεστιβάλ Γερμανόφωνου κινηματογράφου

2ο Alfeios Eco Festival στον Πύργο: «Η θάλασσα είναι ζωή» από την HELMEPA.

«Έφτασε η ώρα για Νέα Αρχή στο Επιμελητήριο Ηλείας!»