Αρχική » ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

από Άκης Χουζούρης

Με πίστη και στήριξη του ανθρώπινου

δυναμικού απέναντι στις πυρκαγιές …

ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΑΛΕΞΗ ΡΑΠΑΝΟ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Με το νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Αλέξη Ράπανο,συναντήθηκε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του αλλά και να του θέσει ζητήματα που αφορούν στην Ηλεία και πολύ περισσότερο τα προβλήματα της αντιπυρικής περιόδου στον τόπο μας.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα  και από την πρώτη στιγμή ο κ. Νικολακόπουλος έδωσε ιδιαίτερη σημασία στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών στην περιοχή  μας.

Οφείλουμε – είπε χαρακτηριστικά – να πάρουμε τα μέτρα εκείνα και να προετοιμαστούμε ανάλογα, προκειμένου να μην ξαναζήσουμε την καταστροφή που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα στην Ηλεία τον περασμένο Αύγουστο. Και εδώ, καθοριστική είναι η ίδια η λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η προσπάθεια που κάθε φορά καταβάλλεται για την αποφυγή μιας τέτοιας εικόνας…

ΤΟΝΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ

Ο  Ηλείος βουλευτής στάθηκε κυρίαρχα στον τομέα της πρόληψης ζητώντας και από τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής να υπάρξει και η ανάλογη κατεύθυνση, ενώ μίλησε για την ξεχωριστή σημασία που πρέπει να δώσουμε όλοι στην παρότρυνση και τόνωση του εθελοντισμούσε ότι αφορά την αντιπυρική προστασία.

Είδαμε τόσο το καλοκαίρι όσο και σε άλλες περιπτώσεις, – εξήγησε ο κ. Νικολακόπουλος  – τη δουλειά που γίνεται από τους εθελοντές πολίτες και το πόσο χρήσιμοι υπήρξαν μέσα από τις κινήσεις της Πολιτικής Προστασίας αλλά και με την προσωπική αυταπάρνηση που επέδειξαν, την συνέπεια και την τόλμη τους στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των πυρκαγιών. 

Αυτό λοιπόν το δυναμικό, χρειάζεται να το ενθαρρύνουμε και να το στηρίξουμε ουσιαστικά, να συνεργασθούμε όσο το δυνατόν μπορούμε καλύτερα για την πολύτιμη αξιοποίησή του. Είναι ένα δυναμικό ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ που είτε προέρχεται από Συλλόγους, είτε από κυνηγούς και ανθρώπους της υπαίθρου, που νοιάζονται πραγματικά για τον τόπο τους και προσφέρουν με αγάπη  και θέληση για την αποφυγή οποιασδήποτε φυσικής καταστροφής !Είναι οι άνθρωποι που πρέπει να ενθαρρύνουμε και να αξιοποιήσουμε ιδιαιτέρως στον τομέα της πρόληψης πυρκαγιών, οι οποίοι λειτουργώντας ως ομάδες περιφρούρησης στα δάση μας θα αποτρέψουν φαινόμενα εμπρησμών. Φαινόμενα ανάλογα με αυτά που έχουν καταγραφεί στην Ηλεία. 

Στο μεταξύ, ο βουλευτής της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί  και στην ενίσχυση με την ειδική ομάδα, τους λεγόμενους «δασοκομάντος», η διάταξη για τους οποίους ψηφίσθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την Βουλή, και αποτελεί ένα ακόμη βήμα της κυβέρνησης στην καλύτερη στελέχωση και οργάνωση των πυροσβεστικών μας υπηρεσιών.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ

ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Στο σημείο αυτό ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα των Εποχικών Πυροσβεστών  και στην δυνατότητα περαιτέρω  εξέλιξής τους. Εξήρε το έργο που έχουν επιδείξει μέχρι τώρα  στην «μάχη» με την φωτιά, υπενθύμισε την συμβολή τους στα τελευταία φαινόμενα των πυρκαγιών και ζήτησε αυτοί οι άνθρωποι να μην αγνοηθούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Αντιθέτως, να τους  δοθεί η δυνατότητα να έχουν το πρόκριμα και με την εμπειρία που έχουν αποκτήσει αλλά και την διάθεση που δείχνουν, να βρίσκονται σε προτεραιότητα για την κάλυψη μονίμων θέσεων προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα.

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Στις συγκεκριμένες παρεμβάσεις για το Νομό μας ο βουλευτής επανέλαβε την ανάγκη πρωτοβουλίας για το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Ηλείας με έδρα τον Πύργο, η λειτουργία του οποίου θα είναι ευεργετική στην αντιμετώπιση της φωτιάς και των έκτακτων περιπτώσεων, και έθεσε τα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν για τις Π. Υ  Αμαλιάδας και Λεχαινών. Ειδικότερα, για την πρώτη αναφέρθηκε στην προώθηση μέσω ΣΔΙΤγια την κατασκευή ενός νέου κτιρίου,  που θα μπορεί να λύνει λειτουργικά και άλλα στεγαστικά προβλήματα, και για την δεύτερη ζήτησε να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την μετεγκατάσταση με τις προβλεπόμενες συνθήκες.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Τέλος, ο κ. Νικολακόπουλος έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης και το σημαντικό θέμα της επαναλειτουργίας της Σχολής Αρχιπυροσβεστών, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο Αρχηγός της Π.Υ., ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Και αυτό γιατί δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην διαρκή ενημέρωση, εκπαίδευση,  και μέσω αυτών, στην αναβάθμιση των Πυροσβεστών μας που προσβλέπουν και στην εξέλιξη της καριέρας τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00