Αρχική »  «Ο Δήμος Ήλιδας τίμησε με μία λαμπρή παρέλαση το Έπος του 40’»

 «Ο Δήμος Ήλιδας τίμησε με μία λαμπρή παρέλαση το Έπος του 40’»

από Maria Petroutsa

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τίμησε για ακόμα μία χρονιά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο Δήμος Ήλιδας, με μαθητές, μέλη συλλόγων και εκατοντάδες πολίτες να δίνουν το «παρών» στην κεντρική παρέλαση και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις της Αμαλιάδας, χειροκροτώντας με υπερηφάνεια τις προσπάθειες των συμμετεχόντων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη δοξολογία στον  Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου και στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ηρώων, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η δικηγόρος κα Ελένη Τσούκα. 

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του τόπου, τους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων της περιοχής, καθώς και από τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Η παρέλαση ξεκίνησε λίγα λεπτά αργότερα στις οδούς Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρείας, με αφετηρία το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας και τερματισμό την οδό Κολοκοτρώνη. 

Σε αυτή συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, ο Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακού Δημοτικού Τραγουδιού και Χορού «Ο Μοριάς», το Πελοποννησιακό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών «Πέλοπας», ο Εκπολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου Αμαλιάδας «Η Αστρινιά» και τέλος ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακό τμήμα Αμαλιάδας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών). 

Χρέη εκφωνήτριας είχε η κα Ιωάννα Σκουτέρη, ενώ καθήκοντα τελετάρχη ο κ. Γιώργος Καλλιμάνης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00