Αρχική » Ο νεαρός καλλιτέχνης Στέλιος Ράιδος έκλεψε τις εντυπώσεις στον Πολυχώρο Αμαλιάδας.

Ο νεαρός καλλιτέχνης Στέλιος Ράιδος έκλεψε τις εντυπώσεις στον Πολυχώρο Αμαλιάδας.

από Maria Petroutsa

Ο Πολυχώρος Αμαλιάδας φιλοξένησε την έκθεση του νεαρού εικαστικού Στέλιου Ράιδου από τις 24 Ιουνίου έως την Τρίτη 2 Ιουλίου.

Θετικές εντυπώσεις στο κοινό άφησαν οι πίνακες του νεαρού καλλιτέχνη, οποίος έχει καταγωγή από την  Ήπειρο αλλά τα τελευταία 5 χρόνια ζει και εργάζεται ως εικαστικός εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Νομού Ηλείας, διδάσκοντας παράλληλα στο λαογραφικό σύλλογο «ΟΞΥΑYΛΟΣ» ως υπεύθυνος του τμήματος ζωγραφικής, αλλά και ελεύθερο σχέδιο και ζωγραφική σε ενηλίκους και εφήβους.

Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, με καθηγητές τον Τάσο Χριστάκη και Ζάφο Ξαγοράρη.

Οι παραλίες του Νομού Ηλείας αποτέλεσαν έμπνευση για τον νεαρό ζωγράφο αποτυπώνοντας έτσι όμορφες εικόνες από ηλιοβασιλέματα, γαλήνια νερά και παιχνίδια στην θάλασσα αποτυπώνοντας έτσι το υδάτινο στοιχείο που χαρακτηρίζει την περιοχή μας. Αυτό που ξεχώρισε στα έργα του ήταν η τεχνική του αντικατοπτρισμού, εικόνες μέσα στο νερό.

Εμείς όμως γνωρίσαμε και την μούσα του την Σοφία η οποία αποτελεί επίσης πηγή έμπνευσης του και την είδαμε να ξεχωρίζει διακριτικά σε μερικούς πίνακες.

Ο καλλιτέχνης μπορεί να βρει έμπνευση σε οτιδήποτε τον περιβάλλει και σίγουρα η περιοχή μας μπορεί να δώσει έμπνευση με το φυσικό της κάλος.

Αρκετοί ήταν οι επισκέπτες που τίμησαν τον νεαρό καλλιτέχνη , τους οποίους υποδεχόταν μαζί με την υπεύθυνη των πολιτιστικών του Δήμου  Ήλιδας Μάγδα Χριστοδουλοπούλου.

Ο Στέλιος έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα (ROOMS 2018, ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ 2010-2017) και στην Ηλεία (ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 2023). Η έκθεση στον Πολυχώρο ήταν η πρώτη του ατομική και είχε τον τίτλο  «Η αισθητική των συμβάντων της λήθης».

Εμείς αναμένουμε να δούμε και άλλα έργα του νεαρού Στέλιου στο μέλλον και ευχόμαστε η περιοχή μας να συνεχίσει να τον εμπνέει θετικά.

Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00