Ο χρόνος των εκλογών που δύσκολα αλλάζει – Ποιοι και τι εισηγούνται τις τελευταίες ημέρες στον Μητσοτάκη

Οι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ είναι οι πρώτοι που εδώ και καιρό ζητούν µετ’ επιτάσεως άµεση προσφυγή στις κάλπες, προκειµένου να δοθεί ο λόγος στον λαό.

Η τραγωδία στα Τέμπη εκ των πραγµάτων ήρθε να προκαλέσει (εκτός όλων των άλλων) και µια συζήτηση σχετικά µε τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Oπως είναι λογικό, ήταν πολλοί εκείνοι που µπροστά στις συγκλονιστικές εικόνες άρχισαν να διατυπώνουν (σχεδόν) τη βεβαιότητά τους αναφορικά µε την αναβολή του χρόνου των εκλογών. Η συγκεκριµένη, όµως, συζήτηση τις πρώτες ώρες της εθνικής τραγωδίας µόνο ως άκαιρη (αν όχι άκυρη) θα µπορούσε να αντιµετωπιστεί. Aλλωστε, ο πρωθυπουργός απαγόρευσε κάθε σχετική αναφορά, αφού εκείνο που προείχε (και ορθώς) ήταν η καλύτερη διαχείριση του δράµατος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε ούτε να ακούσει τη συζήτηση που είχε αρχίσει να αναπτύσσεται σε επίπεδο σεναριολογίας στα πολιτικοδηµοσιογραφικά στέκια. «Τώρα θρηνούµε και οφείλουµε να δουλέψουµε για να δώσουµε τις απαιτούµενες απαντήσεις», ανέφερε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ένας εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού, ερωτηθείς αν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση µε τους εκλογικούς σχεδιασµούς που είχαν γίνει. Γίνεται αντιληπτό ότι σε αυτήν τη φάση τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίµου θα αποφύγουν κάθε κουβέντα που θα σχετίζεται µε τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Εχει πέσει στο τραπέζι η ιδέα και της 2ας Απριλίου, στην περίπτωση που δεν θα ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανήµερα του µνηµόσυνου όσων χάθηκαν άδικα στα Τέµπη, να στηθούν κάλπες

Αυτό δεν σηµαίνει ότι ακόµα και σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης δεν υπάρχει έντονος προβληµατισµός (και φυσικά εκτενής συζήτηση) για το αν θα πρέπει ή όχι να αναβληθούν οι εκλογές, που, όπως όλα έδειχναν, θα πραγµατοποιούνταν στις 9 Απριλίου.

Η αλήθεια είναι ότι επί του συγκεκριµένου πεδίου υπάρχουν δύο διαφορετικές σχολές σκέψης.

Η πρώτη εισηγείται στον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει κανονικά στην υλοποίηση του αρχικού (εκλογικού) χρονοδιαγράµµατος. Και η δεύτερη θεωρεί αναγκαία την αναβολή των εκλογών. Είναι αντιληπτό ότι η καθεµία από τις προτάσεις διαθέτει τα συν και τα µείον της. Φυσικά, υπάρχει και η κοινή πολιτική λογική, που λέει ότι σε καµία περίπτωση δεν θα έπρεπε να αλλάξει κάτι που έχει προεξοφληθεί και από την κοινωνία και από τις πολιτικές δυνάµεις.

∆εν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι οι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ είναι οι πρώτοι που εδώ και καιρό ζητούν µετ’ επιτάσεως άµεση προσφυγή στις κάλπες, προκειµένου να δοθεί ο λόγος στον λαό. Πέραν τούτου, αυτό που σε κάθε περίπτωση αξίζει να επισηµανθεί έχει να κάνει µε το ότι η παράταση του χρόνου των εκλογών, εκτός του ότι δεν εξυπηρετεί κανέναν απολύτως στόχο, δηµιουργεί τις προϋποθέσεις ακόµα και για το ενδεχόµενο πολιτικής προβοκάτσιας.

Οµως, ακόµα κι αυτό να αποφευχθεί, κανείς δεν µπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει και δεύτερο τυχαίο γεγονός, κάτι που δεν αντέχει ούτε η κυβέρνηση ούτε η χώρα. Γι’ αυτό, λοιπόν, έχει πέσει στο τραπέζι η ιδέα και της 2ας Απριλίου, στην περίπτωση που δεν θα ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανήµερα του µνηµόσυνου όσων χάθηκαν άδικα στα Τέµπη, να στηθούν κάλπες.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/

Related posts

 Ολοκληρώθηκε στην Αμαλιάδα το μεγάλο συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας, που φιλοξένησε ο Δήμος Ήλιδας

Λαμπερή εκδήλωση στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας- Ο Μητροπολίτης Ηλείας Αθανάσιος Β’ τέλεσε τον αγιασμό του Α.Ο Αστέρα 

“Σταματήστε τώρα την εσωστρέφεια”