Αρχική » Παρίση 2024: Ολυμπιακός ύμνος και τελετή έναρξης -γκροτέσκο,καρκατούρα, κιτς!

Παρίση 2024: Ολυμπιακός ύμνος και τελετή έναρξης -γκροτέσκο,καρκατούρα, κιτς!

από Maria Petroutsa

«Αρχαίο ΠΝΕΥΜΑ αθάνατο,
Αγνέ ΠΑΤΕΡΑ,
Του ΩΡΑΙΟΥ,
Του ΜΕΓΑΛΟΥ
Και του ΑΛΗΘΙΝΟΥ»
1ον Αυτός είναι ο πρώτος στίχος του Ολυμπιακού Ύμνου του ποιητή κ. Παλαμά , που καθιερώθηκε από την Ολυμπιάδα της Ρώμης (1960) να ανακρούεται σε μετάφραση της γλώσσας της διοργανώτριας χώρας τόσο κατά την έναρξη , όσο και κατά την λήξη της ΤΕΛΕΤΗΣ των Ολυμπιακών Αγώνων.
Δηλαδή το αρχάιο ελληνικό πνέυμα, που αποκλειστικά σμιλεύτηκε και εκφράστηκε στην Αρχαία Ολυμπία και Ήλιδα, το πνεύμα των «ΠΑΝΕΛΛΗΝΩΝ» είναι ο γεννήτωρ του ΩΡΑΙΟΥ, του ΜΕΓΑΛΟΥ και του ΑΛΗΘΙΝΟΥ.
Διοργανωτές, θεματοφύλακες, θεσμοθέτες, ελλανοδίκες, νομοθέτες και εκεχειριοφόροι ήσαν μόνο οι Ηλείοι και όχι μόνο κατά το διάστημα από το 776 πΧ. Έως το 212 μ.Χ. που συμμετείχαν στους αγώνες μόνο Έλληνες και όχι βάρβαροι αλλά και από το 212 μ. Χ. που ο ρωμαίος αυτοκράτορας Καρακάλας χορήγησε το δικαίωμα της αγωνιστικής συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες σε όλους τους Ρωμαίους πολίτες που αποτελούσαν τους ελεύθερους μετοίκους της αχανούς ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας.
Συνεπώς ακόμη και η γνωστή παγκόσμια δύναμη της Ρώμης του Jus Imperium και της Pax Romana αναγνώρισε και όρισε να τελούνται οι Ολυμπιακοί αγώνες στην Ολυμπία και όχι στην Ρώμη ή έστω στην Αλεξάνδρεια. Διότι απλούστατα η Ήλιδα και η Ολυμπία αποτελούν τη φυσική Μήτρα που ο «ΑΓΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ» (δηλαδή η ίδια η υπόσταση του ελληνισμού στο σύνολον του πολιτισμού, της διανόησης και της γλώσσας) μπόλιασε και γέννησε το ΩΡΑΙΟ, το ΜΕΓΑΛΟ και το ΑΛΗΘΙΝΟ!!!
Βεβαίως ο Μέγας Θεοδόσιος το 393μ.Χ. έβαλε ταφόπλακα στους αγώνες και ενταφιάστηκε και «Ο ΑΓΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ» (ΕΛΛΗΝ , ως συνώνυμο του άπιστου εχθρού, δηλαδή της ειδωλολατρίας )
Οι αγώνες επαναβίωσαν από τον Γάλλο διανοούμενο (τι ειρωνεία!) Pierre de Coubertin, ως διεθνείς πλέον και το ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΝΑ ανακρούεται και εξακτινώνεται σε όλον τον κόσμο, εκφραζόμενο όχι μόνο με λόγια αλλά και απεικονιστικά δια μέσου του Ολυμπιακού τελετουργικού
2ον Είναι γεγονός ότι οι Γάλλοι μετά την αναγέννηση του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού από τον αδελφικό λαό των Ιταλών , πρωτοπόρησαν με τον ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ και με την εγκαθίδρυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Ευρώπη.
Από τα τέλη δε της δεκαετίας του 19ου αιώνα και καθ’ όλη τη διάρκεια του 20ου κράτησαν τα σκήπτρα στις τέχνες και τα γράμματα.
Η διεθνής πρωτοπορία είναι συνώνυμη του γαλλικού μοντέλου και φινέτσας.
ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ , όμως, που θέλησαν οι εμπνευστές του τελετουργικού να παρουσιάσουν παγκοσμίως και προφανώς να επιβάλλουν αποτελεί πρωτοπορία και θρίαμβο της ΑΣΧΗΜΙΑΣ του ΜΙΚΡΟΥ και του ΨΕΥΔΟΥΣ, δηλαδή θρίαμβο του ΓΚΡΟΤΕΣΚΟΥ της ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑΣ και του ΚΙΤΣ.
Έτσι δεν έρχεται απλώς σε απλή δυσαρμονία με το παγκόσμιο πλέον Πνεύμα του Ολυμπισμού, αλλά σε πλήρη προσβολή της ουσίας και του προορισμού του.
Η τελετή των Γάλλων αποτέλεσε της επιτομή της ασχήμιας της φύσης , της πνευματικής ασχήμιας με τις διάφορες μορφές της εμφανισθείσης καλλιτεχνικής απρέπειας, την παντελή έλλειψη φόρμας, την ασυγχώρητη ασυμμετρία, την παραποίηση και την παραμόρφωση.
Ευτυχώς που έχει αποβιώσει ο Ιταλός πανεπιστημιακός καθηγητής και διανοητής Ουμπέρτο Έκο γιατί θα καταχωρούσε την τελετή σε ειδικό κεφάλαιο στο περισπούδαστο συγγραφικό του έργο «Ιστορία της Ασχήμιας».
3ον Στο Μουσείο των Θηβών διασώζεται μια Επιγραφή με τα λόγια ενός Ρωμαίου αυτοκράτορα. Τα απηύθυνε κατά τον πρώτο αιώνα μετά Χριστόν στους Ρωμαίους συνοδούς του κατά την πορεία προς του Δελφούς, όταν με απορία τους ρώτησε που βρίσκονται οι Έλληνες και αυτοί αφοπλιστικά στου απάντησαν ότι δεν υπάρχουν πλέον Έλληνες, εξαφανίσθηκαν.
Και αυτός αναφώνησε: «Μέμφομαι τον άνευ Ελλήνων αιώνα»!!!
(Δηλαδή κατηγορώ, καταδικάζω, απαξιώνω, επιβάλλω μομφή και ποινή ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!)
Κι όμως αυτός ο αυτοκράτορας δεν ήταν ο ελληνιστής Μάρκος Αυρήλιος ούτε βέβαια ο Αδριανός. Ήταν ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΦΑΓΟΣ και κατά την Επίσημη Ιστορία αιμοσταγής ΝΕΡΩΝ.
Θα αποτελούσε προσβολή για το Νέρωνα να ισχυριζόμουν ότι αυτοί οι Γάλλοι διοργανωτές του τελετουργικού πυρπόλησαν του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 2024 με την τελετή έναρξης (όπως ο Νέρων πυρπόλησε τη Ρώμη), προκειμένου να εμπνευστούν και να επιβάλλουν μια νέα πρωτοποριακή δήθεν αισθητική και νοητική τάξη πραγμάτων, διότι ακόμη και ο ελληνοτραφής Νέρων αν και ψυχικά διαταραγμένος ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΧΕ Σ’ ΑΥΤΟΝ!!!
Μετά, λοιπόν, από το κυριολεκτικά ΒΑΤΕΡΛΟ του ΩΡΑΙΟΥ και της ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ που μέχρι τώρα παγκοσμίως επέβαλλαν και εξουσίαζαν οι Γάλλοι αποτελεί αδήριτο ανάγκη οι Ολυμπιακοί Αγώνες να ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΤΟΥΝ.
Ο φυσικός χώρος τέλεσης τους είναι η Ολυμπία .
Γι αυτό ας μου επιτρέψει ο «Θεός» Νέρων σε εμένα τον απλοϊκό επαρχιώτη πολίτη της Ήλιδας του Νομού Ηλείας να αλλάξω κάπως τα λόγια του «Προς τους Δελφούς» χωρίς να αλλοιώσω το πνεύμα τους και να ανακράξω :
«ΜΕΜΦΟΜΑΙ ΤΟΝ ΑΝΕΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΝ»
Γι αυτό επιβάλλεται («Οι καιροί ου μενετοί») να επανενωθούν και να επαναπατριστούν όλα μας τα κλεμμένα και ληστρικά υφαρπαχθέντα γλυπτά και τα προϊόντα τέχνης της ελληνικής διάνοιας από την τότε σκλαβωμένη πατρίδα μας, αλλά κυρίως να επαναπατριστούν και φωλιάσουν στην «ΠΑΓΚΟΙΝΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΩΝ ΓΗ», την ΟΛΥΜΠΙΑ και την ΗΛΙΔΑ, οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Άπαντες οι Έλληνες και οι φιλέλληνες με το αδιάψευστο αισθητήριο περί αισθητικής, που ιστορικά και βιωματικά τους διακρίνει ένιωσαν στο πετσί τους την βαρβαρότητα και (τα βαρβαρίκια ) των ελαχίστων πιστεύω εμπνευστών της νόθο – πρωτοποριακής και μετά – ολυμπιακής ασχημοσύνης. Άλλωστε ο ελληνισμός δεν περικλείεται σε σύνορα χώρας αλλά εξακτινώνεται παγκόσμια και έχει αμιγώς διεθνιστικό χαρακτήρα.
Το θέαμα αυτό της τελετής έναρξης, θεωρώ ότι προσβάλλει την φύση και την υπόσταση της γαλλικής πρωτοπορίας, διότι αποτελεί την πλέον προχωρημένη ψυχικο-πνευματική ρύπανση, όπως ακριβώς ο αείμνηστος φίλος μου, μποέμ, ζωγράφος από τα Λεχαινά ορμώμενος Ι. Δημάκης φιλοτεχνώντας και κατά την δεκαετία του 80 προφήτευσε. Ζωγράφισε λοιπόν την αιχμάλωτη στο μουσείου του Λούβρου ΘΕΆ να της καίγεται ο εγκέφαλος και να ρυπαίνεται από τους δήμιους του Ελληνορωμαϊκού και Ιταλογαλλικού Δυτικού Πολιτισμού.

Η Πνευματική Ρύπανση του Ιωάννη Δημάκη
Η Γαλλική Δημοκρατία συμβολίζεται με μία γυναικέια μορφή με το όνομα «ΜΑΡΙΑΝ» και εκφράζει τις αρχές της δημοκρατικής επανάστασης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΙΣΟΤΗΤΑ – ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ»
Αυτήν θέλησε να κηδεμονεύσει και πατρονάρει , ως μέντορας, ο ΤΕΛΕΤΑΡΧΗΣ!!!

«Η Μαριαν και ο ΤΕΛΕΤΑΡΧΗΣ»!!!

Σκληρές σκηνές ροκ και φρίκης από το Μέλλον του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ;

ΥΓ. 1. Αυτό το τερατώδες που παρουσιάστηκε πλήρως απάδει και από την αγαπημένη αισθητική του Γερμανοαυστριακού εξπρεσιονισμού

ΥΓ. 2. Και να μην ξεχνιόμαστε : «Νομός Ηλείας : Αυτοδύναμη και αυτοδιοικούμενη ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.»

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ τ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΑΒΑΡΑ, ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟ, ΓΑΛΛΟΤΡΑΦΗ ΚΑΙ ΛΑΤΡΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Αμαλιάδα 29-7-2024
Απόστολος Λιώσης
Επίτιμος Πρόεδρος του Δικηγορικού
Συλλόγου Αμαλιάδας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00