Σαουδική Αραβία προς εταιρείες: Αν θέλετε κρατικά συμβόλαια ιδρύστε γραφεία εδώ

Οι διεθνείς εταιρείες που θέλουν δουλειές με το κράτος «θα πρέπει να κάνουν μια επιλογή» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών του βασιλείου

Να ιδρύσουν τοπικά κεντρικά γραφεία στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας μέχρι το 2024 κάλεσε τις διεθνείς εταιρείες που θέλουν να διεκδικήσουν 
κυβερνητικά συμβόλαια, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουν τη δυνατότητα αυτή.

Η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, σχεδιάζει να σταματήσει τη σύναψη 
συμβάσεων με εταιρείες των οποίων τα κεντρικά γραφεία δεν βρίσκονται στο βασίλειο, καθώς θέλει να ενισχύσει τη δημιουργία θέσεων εργασίας στη χώρα. Ωστόσο, θα μπορούν να συνεργάζονται ελεύθερα με τον ιδιωτικό τομέα.

«Εάν μια εταιρεία αρνηθεί να έχει τοπική έδρα στη Σαουδική Αραβία, είναι απολύτως δικό της δικαίωμα και θα συνεχίσει να έχουν την ελευθερία για συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο Mohammed al-Jadaan στο Reuters. «Σε ό,τι αφορά, όμως, τις κυβερνητικές συμβάσεις θα πρέπει να έχει την περιφερειακή της έδρα εδώ». Πρόσθεσε ότι ορισμένοι τομείς θα εξαιρεθούν από την απόφαση και θα εκδοθούν λεπτομερείς κανονισμοί πριν από το τέλος του 2021.

«Η Σαουδική Αραβία έχει τη μεγαλύτερη οικονομία και πληθυσμό στην περιοχή, ενώ το μερίδιό μας στα περιφερειακά κεντρικά γραφεία είναι αμελητέο, λιγότερο από 5% σήμερα. Μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει αυτή η απόφαση όσον αφορά τις ΑΞΕ (Αμεσες Ξένες Επενδύσεις), τη μεταφορά γνώσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας », δήλωσε ο Jadaan.

Οι ξένες εταιρείες χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια τα γειτονικά Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως «ορμητήριο» για τις δραστηριότητές τους στην περιοχή, κάτι που το Ριάντ θέλει να αναστρέψει. 

(ΦΩΤΟ pexels)

Πηγή: www.imerisia.gr

ΣΥΝΤΑΞΗ

Related posts

Σοκ στην παγκόσμια μουσική σκηνή: Πέθανε σε ηλικία 56 ετών η Sinead O’Connor

Διάσημοι καλλιτέχνες αποτίουν φόρο τιμής στη «βασίλισσα του ροκ εν ρολ» Τίνα Τέρνερ

Οργή στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό – «Επιχείρηση γοητείας» από τον Μακρόν για να γυρίσει το κλίμα