Σε ρυθμούς Rockabilly χόρεψε η Αμαλιάδα!

Την Μεγάλη Τετάρτη, λίγο πρίν τις πένθιμες μέρες του Πάσχα, οι θαμώνες του Ρετρό είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν άλλο ένα επετειακό live για τα 30 χρόνια του μαγαζιού.

Οι Rhythm Blast είναι μία τετραμελής rock’n roll μπάντα απο την Αθήνα. Απαρτίζεται απο τους Κωνσταντίνος Ζώτος στο πιάνο και το τραγούδι, τον Νίκο Κουρομηχελάκη στην κιθάρα, τον
Γιώργο Αναστασίου στο κοντραμπάσο- ηλεκτρικό μπάσο και τον νεαρό Αλέξανδρο Νεδέλκο στα τύμπανα.

Η μπάντα μας μύησε σε Rockabilly ακούσματα της δεκαετίας του 50 (Elvis, Carl Perkins, Charlie Feathers, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash).

Το μαγαζί γέμισε απο κόσμο, κυρίως νεαρής ηλικίας, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στην πόλη της Αμαλιάδας απο τις σπουδές τους ενόψει Πάσχα.

Απο το πρώτο δευτερόλεπτο ο εύθυμος ρυθμός της Ροκ εν Ρολ σε ωθούσε να χορέψεις. Αν και λίγο σφιγμένο το κοινό της Αμαλιάδας, άρχισε δειλά δειλά να συμμετέχει στο μεγάλο πάρτι.

Τα πλήκτρα μαγικά, τα τύμπανα μεθυστικά και η κιθάρα με το ηλεκτρικό μπάσο κρατούσαν τον ρυθμό.

Πάντα στην επιμέλεια του ήχου ο συνήθης ύποπτος…..Βασίλης Μπαντούνας!

Και επειδή το Ρετρό είναι οικογενειακή υπόθεση ο Ζαφείρης Ζαφειρόπουλος με εξτρά ενθουσιασμό εξυπηρετούσε τον κόσμο και ταυτόχρονα διασκέδαζε.

Στο πάρτι βοηθούσαν η σύζυγος και ο διάδοχος Ζαφειρόπουλος.

Καθώς η ώρα περνούσε και η μπάντα ανακοίνωσε οτι το live φτάνει στο τέλος του, έγινε η μεγάλη ανατροπή. Θαμώνας του μαγαζιού πήρε το μικρόφωνο και μας εντυπωσίασε με μια διασκευή απο Crumps στο κομμάτι GOO GOO MASK. O κόσμος άρχισε να συμμετέχει πιο έντονα, και η μπάντα σε αυτό τον ρυθμό συνέχισε το πάρτι , τότε σηκώθηκαν και οι πιο διστακτικοί και ο χορός ένωσε όλους τους θαμώνες.

Βέβαια όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, έτσι και αυτό το live…. αλλά πάντα στο τέλος ακολουθούν οι αναμνηστικές φωτογραφίες. Οι μουσικοί μαζί με το προσωπικό έχουν την τιμητική τους.

Και οι πελάτες που συνέβαλαν ώστε να απογειωθεί η βραδιά!

Το Μαντάτο ήταν εκεί όχι μόνο να καταγράψει αλλα και συμμετείχε ενεργά στον χορό, γιατί οι Rockabilly αδυναμίες δεν κρύβονται.

Ευχόμαστε σύντομα να επαναληφθεί ένα αντίστοιχο live.

Φωτογραφίες και Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Related posts

Λαμπερή εκδήλωση στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας- Ο Μητροπολίτης Ηλείας Αθανάσιος Β’ τέλεσε τον αγιασμό του Α.Ο Αστέρα 

90 χρόνια Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας!

Καθοριστική ήταν η παρέμβαση του Δημάρχου Πύργου κ. Στάθη Καννή στο Υπουργείο Παιδείας για την συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος θετικής κατεύθυνσης στο Γ.Ε.Λ. Καράτουλα.