Αρχική » Συνάντηση Αυγερινοπούλου, Διγαλάκη, Ανδριανού και Αλεξοπούλου με τον Βορίδη για την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών

Συνάντηση Αυγερινοπούλου, Διγαλάκη, Ανδριανού και Αλεξοπούλου με τον Βορίδη για την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών

από Άκης Χουζούρης

Κατόπιν αιτήματος της Βουλευτού Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Μέλους της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Δρ. Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Βασίλη Διγαλάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, για το ζήτημα των τυχόν συγχωνεύσεων τμημάτων και τάξεων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνάρτηση με την έγκριση επιπλέον πιστώσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Στη συνάντηση μετείχε και το Προεδρείο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, ήτοι ο Πρόεδρος και βουλευτής Χανίων Βασίλης Διγαλάκης, ο Αντιπρόεδρος και βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και η Γραμματέας και βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Η κα Αυγερινοπούλου, από κοινού με τους άλλους Βουλευτές, «μετέφερε» την αγωνία των οικογενειών των μαθητών σε όλη τη χώρα σχετικά με την πιθανότητα αλλαγής του υφιστάμενου καθεστώτος των τμημάτων των σχολείων. Συζήτησαν διεξοδικά για λύσεις οι οποίες είναι εφικτές στο επόμενο χρονικό διάστημα και στο πλαίσιο του συνολικού προγραμματισμού προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, εστιάζοντας στους τρόπους εξασφάλισης περισσότερων θέσεων αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών.

Ο κ. Βορίδης εξέφρασε το έμπρακτο ενδιαφέρον του και ενημέρωσε λεπτομερώς τους βουλευτές για την όλη κατάσταση. Ανέφερε ότι πρόθεση όλων είναι να γίνει το καλύτερο δυνατό προς όφελος της μαθητικής κοινότητας και προς τούτο εξετάζονται όλες οι πιθανές λύσεις που είναι εφικτό να εφαρμοστούν άμεσα.

Θυμίζουμε ότι η κα Αυγερινοπούλου, από την πρώτη στιγμή, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, είναι σε διαρκή και στενή επικοινωνία τόσο με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Κεραμέως, όσο και τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Βορίδη, ώστε να βρεθεί άμεση λύση και να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00