Αρχική » Συνάντηση Αυγερινοπούλου – Πλεύρη για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Ηλείας

Συνάντηση Αυγερινοπούλου – Πλεύρη για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Ηλείας

από Άκης Χουζούρης

Με πλήρη ατζέντα θεμάτων που αφορούν την ενίσχυση των νοσοκομείων και ιατρικών κέντρων της Ηλείας μέχρι και την τηλεϊατρική, συναντήθηκε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με τον νέο Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, τον οποίο και συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντών του.

Η κα Βουλευτής ευχαρίστησε θερμά τον νέο Υπουργό για την προκήρυξη των 15 θέσεων μόνιμων ειδικευμένων γιατρών για τα νοσοκομεία της Ηλείας, η οποία ανταποκρίνεται στην κατ’ επείγουσα ανάγκη στελέχωσης των νοσοκομείων με παθολόγους και γιατρούς ΜΕΘ.

Ωστόσο, η Βουλευτής συζήτησε την υιοθέτηση μιας νέας νομοθεσίας, η οποία θα διευθετεί ισότιμα τα κενά των θέσεων ιατρών, τα οποία δημιουργούνται ιδίως στις Περιφέρειες της χώρας. Όπως τόνισε η σχετική νομοθεσία θα πρέπει να προβλέπει πρόσθετα κίνητρα, μισθολογικά και άλλα, για τους γιατρούς, ώστε να επιλέγουν και τα Περιφερειακά νοσοκομεία και να υπάρχει ειδική μέριμνα για τις περιοχές, στις οποίες, μέχρι τώρα, οι προκηρύξεις θέσεων ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ήταν «άγονες». Η κα Βουλευτής επισήμανε ότι η Ηλεία θα πρέπει να ενταχθεί σε κατηγορία ανάλογη με των άγονων περιοχών, καθώς οι προηγούμενες προκηρύξεις δεν έφεραν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Στο πλαίσιο της συνάντησής τους, η κα Αυγερινοπούλου πρότεινε την υλοποίηση προγράμματος επιστροφής ιατρών στην Ελλάδα από χώρες του εξωτερικού, ενώ συζητήθηκε η ενεργοποίηση του προγράμματος της τηλεϊατρικής – τηλεσυμβουλευτικής που θα συμβάλλει καθοριστικά στην αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας στο Νομό και θα βοηθήσει σημαντικά και τους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών. Άλλωστε, η πρόταση που είχε υποβάλλει από το 2020 η κα Αυγερινοπούλου για την τηλεϊατρική είχε αναγνωριστεί από το Υπουργείο Υγείας ως μια ανάγκη πρώτης προτεραιότητας.

Η κα Αυγερινοπούλου προσκάλεσε τον νέο Υπουργό Υγείας στον Νομό Ηλείας και ζήτησε την σύγκληση σύσκεψης με την παρουσία όλων των Βουλευτών του Νομού, ώστε να συζητήσουν την στρατηγική για την επόμενη ημέρα στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Ηλείας. Ο νέος Υπουργός Υγείας ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00