Αρχική » ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

από Maria Petroutsa

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, στις 26 Αυγούστου, στην Αθήνα, με σκοπό την αξιοποίηση της τεχνολογίας και δημιουργίας την εφαρμογής Olympia app, η οποία θα προβάλει και θα αναδείξει την περιοχή μας και θα συμβάλλει σημαντικά στην παροχή βοήθειας προς τους επαγγελματίες σε πρακτικά ζητήματα που άπτονται της δουλειάς τους.

Ο κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, επισκέφτηκε τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, μαζί με την Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστήμιου, κα Χριστίνα Κουλούρη και τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνο Κοσκινά. Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν η είσοδος του Δήμου στον ψηφιακό κόσμο, σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, η οποία πρόσφατα συμφωνήθηκε με την υπογραφή ψηφιακά του Μνημονίου και Ειδικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας έθεσε στο τραπέζι τα προβλήματα και τις ανάγκες του Δήμου, ειδικά στον τομέα της ψηφιοποίησης και αξιοποίησης όλων των τεχνολογικών δυνατοτήτων. Όπως είναι γνωστό, η Αρχαία Ολυμπία, παράλληλα με την ιστορία της, διαθέτει σημεία ενδιαφέροντος που δεν είναι ακόμα γνωστά στους επισκέπτες. Επομένως, η εφαρμογή που σχεδιάζεται, θα δώσει τη δυνατότητα ανάδειξης του μοναδικού φυσικού κάλλους της περιοχής, τα γραφικά χωριά, τον αξιοσημείωτο θρησκευτικό τουρισμό, καθώς και όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο.

Ο Υπουργός, προερχόμενος μάλιστα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα των Δήμων, ανταποκρίθηκε θετικά σε όλα τα αιτήματα του Δημάρχου και δεσμεύτηκε για την εξεύρεση ευρωπαϊκών προγραμμάτων με σκοπό τη μετάβαση της Αρχαίας Ολυμπίας στην ψηφιακή εποχή, μέσω της εφαρμογής Olympia app.

Η Πρύτανης, από την πλευρά της, υπενθύμισε την αξία του ιερού τόπου της Αρχαίας Ολυμπίας και επισήμανε τον τρόπο που τεχνολογικά μπορεί να αξιοποιηθεί το brand name της, αναδεικνύοντας, ταυτοχρόνως, το σύγχρονο πρόσωπό της, μέσω μιας εφαρμογής που θα δίνει νέες δυνατότητες ανάπτυξης στην περιοχή.

Τέλος, ο κ. Κοσκινάς, ως ο Επιστημονικός Υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος, αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν με βάση το μνημόνιο και τόνισε ότι, με αυτό τον τρόπο, η Αρχαία Ολυμπία θα είναι σε θέση να κεφαλαιοποιήσει το όνομά της, όχι μόνο στα πλαίσια της ολυμπιακής επιτροπής αλλά και στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Διότι μια τέτοια «ολυμπιακή εφαρμογή» θα αποτελέσει αναμφίβολα και μοχλό για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: sinantisi_panagiotopoulou_papastergiou

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00