Αρχική » Σύνδεση μητρώου Ελευθέρων επαγγελματιών με Δημόσια Μητρώα

Σύνδεση μητρώου Ελευθέρων επαγγελματιών με Δημόσια Μητρώα

από Άκης Χουζούρης

Άλλη μία καινοτομία ανακοίνωση ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκης, ανακοινώνοντας τη σύνδεση του ΓΕΜΗ με την ΑΑΔΕ και ύστερα με τα μητρώα του ΕΦΚΑ. Οι διασυνδέσεις μεταξύ των μητρώων θα βοηθήσουν στην ταχύτερη εξυπηρέτηση αφενός της οικονομίας και των επιχειρήσεων και αφετέρου των ελέγχων του Δημοσίου σε αδιαφανείς και “μαύρες’ πρακτικές φοροαποφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν περίπου 41.000 επιχειρήσεις που δεν έχουν κάνει φορολογική δήλωση. Είναι ένα πολύ μεγάλο νούμερο που δείχνει το βαθμό Παραοικονομίας στην Ελλάδα. Η διασύνδεση θα αλλάξει ριζικά το ρόλο και τις επιδιώξεις της φορολογικής διοίκησης στη χώρα μας.

Μαζί με τα στοιχεία που θα διασταυρωθούν θα υπάρξει διαφάνεια στη Διοίκηση των Οργανισμών, στα μέλη και τους μετόχους καθώς και στα επιμέρους στοιχεία μίας εταιρίας, όπως είναι η έδρα, τα κέρδη κλπ. Φυσικά υπάρχουν και εμπόδια που θα αργοπωρήσουν την πρόοδο της διασύνδεσης των Μητρώων. Ο ΕΦΚΑ δεν είναι πλήρως αυτοματοποιημένος και γι’ αυτό δεν μπορεί να να διασυνδεθούν εξ ολοκλήρου και άμεσα τα μητρώα του. Η ΕΡΓΑΝΗ είναι το επόμενο στοίχημα για το Κράτος μετά τη διασύνδεση ΓΕΜΗ και ΑΑΔΕ.

Πηγή: https://www.imerisia.gr/oikonomia/11134_diasyndesi-aade-kai-gemi-apo-forologiko-koskino-hiliades-epiheiriseis

ΣΥΝΤΑΞΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00