Αρχική » Σύσκεψη για την αντιπυρική θωράκιση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Σύσκεψη για την αντιπυρική θωράκιση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

από Άκης Χουζούρης

Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική θωράκιση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Μαΐου στο Δημαρχείο, παρουσία του Γενικού Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας, κ. Φοίβου Θεοδώρου και με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των συναρμόδιων φορέων.
Η σύσκεψη ήταν αποτέλεσμα αιτήματος του Δημάρχου, κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου που υποβλήθηκε προ ολίγων ημερών, σε συνέχεια σχετικής συνάντησής του με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά στο γραφείο του στην Αθήνα, παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ. Ισίδωρου Κούβελου και του Ηλείου Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, τον Οκτώβριο του 2020.
Σκοπός της σύσκεψης, τον συντονισμό της οποίας έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Σωτήρης Παπαηλιού, ήταν να περιφρουρηθεί η παγκοσμίου ακτινοβολίας περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο, με γρήγορη υλοποίηση και σύντομες παρεμβάσεις εντός της αντιπυρικής περιόδου, να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν οι αναγκαίες δράσεις (συντήρηση αντιπυρικών ζωνών, δασικού και αγροτικού δικτύου για διευκόλυνση πρόσβασης πυροσβεστικών μέσων, εγκατάσταση υδατοδεξαμενών, μεταφορά δικτύων ηλεκτρισμού, κ.α.). Επίσης, να εξεταστεί η υπαγωγή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ως επαπειλούμενης περιοχής σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας του άρθρου 26 του ν.4662/2020 για όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
Κατεγράφη από όλους τους παρόντες φορείς η ανάγκη υλοποίησης έργων συντήρησης, περαιτέρω διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών, συντήρησης του αγροτικού και δασικού δικτύου πρόσβασης των πυροσβεστικών μέσων, προσθήκη κρουνών, δεξαμενών, πυροφυλακίων, κλπ. Βεβαίως επισημάνθηκε η έλλειψη οικονομικών πόρων που πρέπει να χορηγηθούν από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τα συναρμόδια Υπουργεία, καθώς και τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00