Αρχική » Τελευταία ημέρα της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου – Συναντήσεις και επαφές

Τελευταία ημέρα της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου – Συναντήσεις και επαφές

από Άκης Χουζούρης

Ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα. Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιο-καθολικής εκκλησίας θα συναντηθεί στις 08:15 το πρωί με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και στις 08:45 με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με νέους στο Σχολείο Αγίου Διονυσίου των Αδελφών Ουρσουλινών στο Μαρούσι, όπου ο Ποντίφικας θα απευθύνει ομιλία. Και αμέσως μετά θα μεταβεί στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου θα πραγματοποιηθεί αποχαιρετιστήρια τελετή και στις 11:30 θα αναχωρήσει για τη Ρώμη. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Την Κυριακή (6/12) ο Ποντίφικας επισκέφτηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέσβου, όπου έστειλε ισχυρό μήνυμα ανθρωπισμού και ευγνωμοσύνης στους Λέσβιους για τις θυσίες τους όλα αυτά τα χρόνια της μεταναστευτικής κρίσης, ζητώντας να σταματήσει το ναυάγιο του πολιτισμού. «Οι πρόσφυγες χρειάζονται συμπόνια, ευσπλαχνία τρυφερότητα και φιλοξενία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είμαι εδώ για να σας πω ότι είμαι δίπλα σας”, είπε ο προκαθήμενος στους πρόσφυγες και μετανάστες, από τους οποίους, έγινε δεκτός με αγάπη και ενθουσιασμό.
Τον Πάπα Φραγκίσκο υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χαρακτηρίζοντάς τον «προστάτη των φτωχών και των κατατρεγμένων, συμμέτοχο στον πόνο τους, σθεναρό υπέρμαχο των δικαιωμάτων τους».

Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του στην Ελλάδα, ο Πάπας Φραγκίσκος τέλεσε το απόγευμα της Κυριακής, τη Θεία Λειτουργία, στο Μέγαρο Μουσικής, όπου παρέστησαν περί τους 900 Καθολικούς απ’ όλη την Ελλάδα.

Πηγή: https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/teleytaia-imera-tis-episkepsis-toy-papa-fragkiskoy-synantiseis-kai-epafes/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00