Αρχική » Το Περιστέρι τίμησε την Αγία Μαρίνα

Το Περιστέρι τίμησε την Αγία Μαρίνα

από Maria Petroutsa

Την Δευτέρα 17 Ιουλίου η κοινότητα Περιστερίου γιόρτασε την πολιούχο Αγία του, την Αγία Μαρίνα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου σε συνεργασία με την εκκλησία διοργάνωσε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας γιορτή προς τιμήν της. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Μητροπολίτης Ηλείας Αθανάσιος ο οποίος τίμησε την Αγία Μαρίνα και το Περιστέρι με την παρουσία του. Μετά την πανηγυρική λειτουργία διοργανώθηκαν χοροί από τον πολιτιστικό  σύλλογο Περιστερίου και το χορευτικό τμήμα του Γούμερου.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πολιτικοί φορείς του τόπου. Τον Δήμο εκπροσωπούσε ο αντιδήμαρχος Ευγένιος Αστερής και παρών ήταν και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας Ανδρέας Παπαδάκος με μέλη της παράταξης του Ήλιδα 36.

Την εκδήλωσε άνοιξε η Άννα Κορτέση, μέλος του συλλόγου Περιστερίου και υποψήφια με την παράταξη του Ανδρέα Παπαδάκου, η οποία στον λόγο της περιέλαβε λίγα λόγια για την ζωή και τον βίο της Αγίας Μαρίνας. Στην συνέχεια η Πρόεδρος του Συλλόγου Περιστερίου κ. Λένα Θωμοπούλου καλωσόρισε τον κόσμο και παρουσίασε τα χορευτικά που θα πλαισίωναν την όμορφη αυτή γιορτή.

Στην συνέχεια μίλησε η δασκάλα του χορευτικού κ. Σοφία Αντωνιάδη και μας έκανε μια μικρή παρουσίαση των χορευτικών που θα ακολουθούσαν από τις μακρινές περιοχές της Καπαδοκίας και από τα Φάρασα.

Οι στολές των χορευτών ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές. Ο κόσμος έδειχνε να απολάμβάνει το θέαμα και να αποθανατίζει με τα κινητά του την στιγμή. Είδαμε χορούς αποχωρισμού μάνας από την νύφη κόρη, πολεμικούς και ιδιαίτερους με διπλό κύκλο.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και η παραδοσιακή γουρουνοπούλα από το πανηγύρι που ο κόσμος τίμησε ιδιαίτερα. Άφθονο κρασί και μπύρα.

Στο τέλος των χορευτικών ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. κ. Αθανάσιος ευλόγησε τους χορευτές και τους παρευρισκόμενους βγάζοντας έναν μικρό λόγο.

Ο κόσμος διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και το Περιστέρι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Φωτογραφίες- Ρεπορτάζ για το Μαντάτο

Μαρία Πετρουτσά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00