Αρχική » Τρίτη 19/10/2021: Χωρίς Όρια Τι είναι κέντρα αποκατάστασης;

Τρίτη 19/10/2021: Χωρίς Όρια Τι είναι κέντρα αποκατάστασης;

από Άκης Χουζούρης

Τα νοσοκομεία αποκατάστασης, που αναφέρονται επίσης ως νοσοκομεία αποκατάστασης εσωτερικών ασθενών, είναι αφιερωμένα στην αποκατάσταση ασθενών με διάφορες νευρολογικές, μυοσκελετικές, ορθοπεδικές και άλλες ιατρικές καταστάσεις μετά τη σταθεροποίηση των οξέων ιατρικών τους προβλημάτων. Αυτός είναι ο επίσημος ορισμός των Κέντρων Αποκατάστασης.

Στην Ηλεία έχουμε θεσμικά 3 Νοσοκομεία. Από τους ιδρυτικούς νόμους του Ελληνικού Κράτους όλα τα Νοσοκομεία είναι Γενικά και Νομαρχιακά. Αυτό σημαίνει οτι δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο χαρακτήρα και να λειτουργεί με κάποιο ιδιαίτερο καθεστώς.

Από την άλλη μεριά υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση τα Κέντρα Υγείας και οι ΤΟΜΥ. Είναι δομές Υγείας Πρωτοβάθμιας περίθαλψης που συστεγάζουν διαγνωστικές υπηρεσίες και Γιατρούς οικογενειακής φύσης όπως γενικής ιατρικής, παιδιάτρους, οδοντιάτρους.

Επομένως για να έχουμε Κέντρο αποκατάστασης πρέπει να έχουμε πρώτα Νοσοκομείο. Και Νοσοκομείο σημαίνει πάνω από όλα Γιατροί και μάλιστα Γιατρούς κλινικών, δηλαδή Παθολόγους, Χειρουργούς, Ορθοπεδικούς κλπ. Επομένως όταν μιλάμε οτι δεν έχουμε Νοσοκομείο να το κάνουμε κέντρο αποκατάστασης, είναι μία πολιτική “τρίπλα” να φανεί οτι θα υπάρξει σχέδιο στο μέλλον.

Όσον αφορά το παρόν φταίει η κακή μας τύχη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00