Αρχική » Υποστηρίξτε το AVAAZ

Υποστηρίξτε το AVAAZ

από Άκης Χουζούρης

Καμπάνια για οικονομική βοήθεια

Τους έχει θερίσει ο θάνατος.

Ασφυκτιούν πάνω σε φορεία καθώς μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο — αλλά δεν υπάρχουν πουθενά κρεβάτια. Στο Νέο Δελχί η κατάσταση είναι τόσο τραγική που ένας ναός διαθέτει φιάλες οξυγόνου για να μοιράζονται οι σοβαρά άρρωστοι.

Η Ινδία έχει γονατίσει κάτω απ΄ το χειρότερο κύμα κορονοϊού στον κόσμο.

Με πάνω από 350.000 κρούσματα τη μέρα, ασθενείς ικετεύουν για οξυγόνο και φάρμακα έξω από υπερπλήρη νοσοκομεία, σε μια άνιση μάχη με τον χρόνο που συχνά καταλήγει σε πένθος.

Γενναίοι γιατροί, εθελοντές και τοπικές ομάδες δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα ενάντια στον θανατηφόρο ιό — αλλά έχουν φτάσει στα όριά τους και χρειάζονται επειγόντως ζωτικές προμήθειες.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή μπορούμε να βοηθήσουμε.

Εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουμε αυτό το email, κι αν συνεισφέρουμε έστω με ένα μικρό ποσό, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε μέσα σε λίγες ώρες. Το 100% των δωρεών που θα συγκεντρώσουμε θα πάει στους ήρωες της πρώτης γραμμής, παρέχοντας ιατροφαρμακευτικές προμήθειες και τρόφιμα για τους πιο ευάλωτους.

Υπερπλήρεις ΜΕΘ, γεμάτοι διάδρομοι νοσοκομείων και υπερχειλισμένα κρεματόρια έχουν φέρει το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό στο μέτωπο μιας άνισης μάχης. Τώρα, στην απεγνωσμένη προσπάθεια να κρατήσουν τους ασθενείς ζωντανούς, ανεβάζουν βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, εκλιπαρώντας για οξυγόνο κι άλλες προμήθειες.

Ένας ολόκληρος χρόνος πανδημίας μας έχει μάθει πως αυτοί που υποφέρουν περισσότερο είναι συνήθως οι πιο ευάλωτοι. Γι’ αυτό και το κίνημά μας έχει στηρίξει έμπιστες ομάδες στην πρώτη γραμμή, στέλνοντας ιατρική βοήθεια και προμήθειες σε αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη.

Αν σήμερα συγκεντρώσουμε αρκετές δωρεές, θα μπορέσουμε:

  • Να παρέχουμε ιατροφαρμακευτικές προμήθειες και προστατευτικό εξοπλισμό σε ευάλωτες κοινότητες και υγειονομικούς,
  • Να στήσουμε κινητές ΜΕΘ και να στηρίξουμε οικονομικά γιατρούς και νοσηλευτές που σώζουν ζωές,
  • Να χρηματοδοτήσουμε δράσεις που θα ανταποκρίνονται στις εξελίξεις στο μέτωπο, συμπεριλαμβανομένου του συντονισμού περίθαλψης, και
  • Να εξασφαλίσουμε άμεση μεταφορά πόρων σε ευάλωτες ομάδες για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε τρόφιμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Η ανταπόκριση σε μια τραγωδία τέτοιου μεγέθους όπως της Ινδίας φαντάζει αδύνατη — είναι όμως απαραίτητη. Απ’ την αρχή της πανδημίας το κίνημά μας έχει δώσει δυναμικά το παρόν για την προστασία των πιο αδύναμων του πλανήτη. Μαζί χρηματοδοτήσαμε εκατομμύρια γεύματα και χιλιάδες δέματα με ιατροφαρμακευτικές προμήθειες για ανθρώπους απ’ το Πακιστάν και τη Βολιβία, μέχρι το Κονγκό και τη Βραζιλία. Στηρίξαμε ομάδες αυτοχθόνων στον Αμαζόνιο, αλλά και τους Μασάι στην Κένυα, όταν ο κορονοϊός έφερε το χάος στις κοινότητές τους. Τώρα ας συσπειρωθούμε ξανά για να σώσουμε ζωές στην Ινδία.

Με αλληλεγγύη κι ευγνωμοσύνη,

Marigona, Martyna, Meetali, Patricia, Mike, Christoph, Huiting, Aloys, Mouhamad, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

ΥΓ. Αυτή ίσως να είναι η πρώτη δωρεά που κάνεις στο κίνημά μας. Είμαστε ευγνώμονες! Το Avaaz είναι 100% crowdfunded. Δηλαδή βασίζεται εξολοκλήρου σε διαδικτυακές μικρο-δωρεές μελών του κινήματος, όπως εσύ. Δε δεχόμαστε δωρεές από εταιρείες, κυβερνήσεις, ΜΚΟ και ιδρύματα. Αυτό μας δίνει πλήρη ανεξαρτησία, ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Στήριξε μαζί με 1 εκατομμύριο ανθρώπους απ΄ όλο τον κόσμο που έχουν δωρίσει για να γίνει το Avaaz μια ισχυρή δύναμη υπεράσπισης του καλού στον πλανήτη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00