Αρχική » Βραβεία Grammy 2021: Σε χαμηλούς τόνους η άλλοτε φαντασμαγορική τελετή! Οι νικητές της βραδιάς

Βραβεία Grammy 2021: Σε χαμηλούς τόνους η άλλοτε φαντασμαγορική τελετή! Οι νικητές της βραδιάς

από Άκης Χουζούρης

Το βράδυ της Κυριακής και ξημερώματα ώρα Ελλάδας πραγματοποιήθηκε η λαμπερή τελετή των βραβείων Grammy 2021. Ωστόσο, εξαιτίας της πανδημίας δεν θύμιζε σε τίποτα την φαντασμαγορική τελετή που γίνόταν τα τελευταία χρόνια… Τα βραβεία Grammy δόθηκαν για ακόμη μια φορά στο Staples Center στο Los Angeles και μεταδόθηκαν παγκοσμίως μέσω διαδικτύου.powered by Rubicon Project

Η Beyonce έγινε η γυναίκα με τα περισσότερα βραβεία στην ιστορία του θεσμού, με 28 Grammy στο σύνολο, ενώ η Taylor Swift η πρώτη που κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο για το Άλμπουμ της Χρονιάς τρεις φορές.

Επίσης, η Αμερικανίδα R&B καλλιτέχνης H.E.R κέρδισε χθες το βραβείο Grammy για Τραγούδι της Χρονιάς με το «I Can’t Breathe», έναν ύμνο που καλεί στον τερματισμό των φυλετικών διακρίσεων και της αστυνομικής βαρβαρότητας στον απόηχο των διαδηλώσεων που πυροδότησε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ την περασμένη άνοιξη. Το «I Can’t Breathe» αναφέρεται στα τελευταία λόγια που εκστόμισε ο Έρικ Γκάρνερ, ενός μαύρος Αμερικανός, πριν πεθάνει από ασφυξία κατά τη σύλληψή του από την αστυνομία στην Νέα Υόρκη τον Ιούλιο του 2014.

Παρά τις προσπάθειες των διοργανωτών και του παρουσιαστή Τρέβορ Νόα να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα και να δημιουργήσουν κλίμα γιορτής, η αμηχανία και η έλλειψη παλμού ήταν εμφανείς. Άλλωστε όλα φέτος ήταν διαφορετικά.

Ανάμεσά στους καλλιτέχνες που τραγούδησαν ήταν η Billie Eilish, η Taylor Swift, η Dua Lipa, ο Bruno Mars και ο Harry Styles. 

Η άλλοτε μεγάλη και λαμπερή σκηνή της διοργάνωσης να έχει αντικατασταθεί από μια μικρή πλατφόρμα, στημένη σ’ έναν ανοιχτό χώρο έξω από το Staples Center. Οι λίγοι μετρημένοι καλεσμένοι εναλλάσσονταν σε μετρημένες ροτόντες και όλοι τους φορούσαν μάσκες.

Η λίστα των βραβείων:

Album of the Year

“Folklore,” Taylor Swift 

Record of the Year

“Everything I Wanted,” Billie

Song of the Year

“I Can’t Breathe,” (performed by H.E.R.) 

Best New Artist

Megan Thee Stallion

Best Pop Vocal Album

“Future Nostalgia,” Dua

Best Rock Album

“The New Abnormal,” The Strokes 

Best Alternative Music Album

“Fetch the Bolt Cutters,” Fiona Apple 

Best Progressive R&B Album

“It Is What It Is,” Thundercat 

Best Rap Album

“King’s Disease,” Nas 

Best Country Album

“Wildcard,” Miranda Lambert 

Best Pop Solo Performance

“Watermelon Sugar,” Harry

Best Latin Pop or Urban Album

“YHLQMDLG,” Bad Bunny 

Πηγή: https://www.tlife.gr/

ΣΥΝΤΑΞΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00