Εκδήλωση προς τιμήν της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και της Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην κεντρική πλατεία του Πύργου

Μια πανδαισία παράδοσης και ελληνισμού ήταν η εκδήλωση προς τιμήν της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και της Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην κεντρική πλατεία του Πύργου, το βράδυ του Σάββατου (2/9) αμέσως μετά την επίσημη τελετή της από κοινού ανακήρυξής τους ως Επίτιμους Δημότες Πύργου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου,  στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς Δήμου Πύργου και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδραβίδας Κυλλήνης με τη συμμετοχή παραδοσιακών, χορευτικών και πολιτιστικών συλλόγων των περιοχών.

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος καλωσόρισε το πολυάριθμο κοινό, μίλησε για τις αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας όπως αποτυπώνονται σε  κείμενα, σύμβολα, στολές και το παραδοσιακό τραγούδι. 

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων και την Εστία Ανδραβίδας.

Οι σύλλογοι που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν οι:

Παραδοσιακός Λαογραφικός όμιλος Δρώμενα με έδρα την Κρέστενα,

Σύλλογος Κρητών Νόμου Ηλείας, Λύκειο Ελληνίδων , Σύλλογος Φίλων του Πολιτισμού η Εστία από την Ανδραβίδα, Χαράλαμπος Βιλαετης, Πολιτιστικός σύλλογος Κατακόλου ο Φάρος, Λαογραφικός Σύλλογος Εσθήτα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανεμοχωρίου ο Άγιος Γεώργιος.

-Τις ανθοδέσμες στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έδωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκ μέρους του Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς Δήμου Πύργου το Λύκειο Ελληνίδων και εκ μέρους του Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης η μαθήτρια Γυμνασίου Ευγενία Σαραντοπούλου.

Related posts

Βραβεύτηκε ο Δήμος Πύργου για την κοινωνική προσφορά του ΚΕΠ Υγείας

Συνεχίζουν απρόσκοπτα το έργο τους οι εργαζόμενοι στο ευρύ φάσμα κοινωνικών δομών που διατηρεί ο Δήμος Ήλιδας

Στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην Πάτρα παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας