Επιτυχημένη η δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού απο την Δ.Κ. και τον Δήμο Πύργου

Στάθης Καννής: «Η έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη σώζουν ζωές»

✅Η «έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη σώζουν ζωές». Είναι το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος κ. Στάθης Καννής με την ομιλία του κατά την διάρκεια της δράσης ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, που διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

✅Μία εκδήλωση που έγινε με αφορμή το γεγονός ότι ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί διεθνώς, ως ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για την νόσο αυτή που ταλαιπωρεί χιλιάδες γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο.

✅Οι κυρίες Μαρία Αγαλιανού και Κωνσταντίνα Μπόκιου,  (Ιατροί Ακτινοδιαγνώστριες) καθώς και  η κα Ελένη Βασιλοπούλου (Ιατρός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος-Χειρουργός Μαστού) αναφέρθηκαν στα βήματα προόδου που έχει κάνει η επιστήμη της ιατρικής πάνω σε θέματα  πρόληψης του  καρκίνου του μαστού και προέτρεψαν όλες τις γυναίκες να προβαίνουν έγκαιρα στις απαιτούμενες εξετάσεις για προστατεύσουν την ίδια την  ζωή τους από αυτή την ασθένεια.   

✅Μετά το τέλος της ενημέρωσης ακολούθησε περίπατος επί των οδών  Ερμού-Γερμανού-Πατρών και Μανωλοπούλου με απώτερο σκοπό  την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, ενώ κατά την διάρκεια της δράσης διανεμήθηκε και ενημερωτικό υλικό.

Related posts

 «Ο Δήμος Ήλιδας τίμησε με μία λαμπρή παρέλαση το Έπος του 40’»

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας, Ν. Κοροβέση για Επέτειο 28ης Οκτωβρίου

Δήλωση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου, για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου του 1940