Νέα ερώτηση του Διονύση Καλαματιανού για το κλείσιμο των καταστημάτων των ΕΛΤΑ σε Λαμπεία, Καράτουλα και Βαρθολομιό

Είχε προηγηθεί ερώτηση του Ηλείου Βουλευτή την 21η Μαΐου 2021 προς τον αρμόδιο Υπουργό, που αναδείκνυε τον κίνδυνο και προειδοποιούσε για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα είχε στις τοπικές κοινωνίες.

«Το κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ στο νομό μας θα έχει μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Ειδικά σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές όπως η Λαμπεία, θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα στους κατοίκους. Ταλαιπωρία και δυσλειτουργίες θα προκύψουν και στις τοπικές κοινωνίες του Καράτουλα και του Βαρθολομιού, που θα δουν την καθημερινότητά τους να επιβαρύνεται και να δυσκολεύει» υπογραμμίζει σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Διονύσης Καλαματιανός.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τα ΕΛΤΑ αποτελούν πυλώνα οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης, καθώς, εκτός από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, λειτουργούν διεκπεραιωτικά σε πολλές χρηματοοικονομικές δραστηριότητες, μεταξύ άλλων, πληρωμές συντάξεων, λογαριασμών κοινής ωφέλειας και πληρωμές προς το Δημόσιο. Η προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες είναι πολύτιμη και αναντικατάστατη, ιδίως για κατοίκους και επαγγελματίες δυσπρόσιτων και ορεινών περιοχών, όπως η Λαμπεία.

Ο Ηλείος Βουλευτής επισημαίνει στην ερώτησή του πως με βάση το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, την 10η Ιουλίου 2023 έκλεισαν 25 ταχυδρομικά καταστήματα στην Επικράτεια και επίκειται την 17η Ιουλίου 2023 η αναστολή δραστηριότητας σε ακόμη 40 καταστήματα των ΕΛΤΑ, μεταξύ των οποίων βρίσκεται αυτό της Λαμπείας, όπως, ήδη, έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια. Την ίδια τύχη θα έχουν και τα ταχυδρομικά καταστήματα σε Βαρθολομιό και Καράτουλα, που εξυπηρετούν πλήθος πολιτών από τις γύρω περιοχές.

Μάλιστα υπενθυμίζει ότι με την υπ’ αριθμ. 6741/21-5-2021 ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό είχε αναδειχθεί εγκαίρως αυτός ο κίνδυνος, όμως, καμία λύση δε δόθηκε προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη, ειδικά για τους κατοίκους της Λαμπείας, που στην πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας. Θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στις συναλλαγές τους, γεγονός που θα δημιουργήσει επιπρόσθετη ταλαιπωρία, καθώς θα πρέπει να διανύουν σημαντική χιλιομετρική απόσταση προς το πλησιέστερο σε λειτουργία κατάστημα ΕΛΤΑ για να εξυπηρετηθούν.

Ο Διονύσης Καλαματιανός καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να αναθεωρήσει την απόφαση για αναστολή λειτουργίας των ταχυδρομικών καταστημάτων της Λαμπείας, του Καράτουλα και του Βαρθολομιού, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους για την εξυπηρέτηση των σημαντικών τοπικών αναγκών.

Σα να μην πέρασε μια μέρα, η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη την υποβάθμιση, την απαξίωση και το ξήλωμα κρίσιμων δομών και υποδομών για το μέλλον της Ηλείας και των κατοίκων της.

Related posts

Διονύσης Καλαματιανός: «Αποτυχημένα και τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος»

Ο Μιχάλης Κατρίνης για την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Μιχάλης Κατρίνης: Ισχυρή αντιπολίτευση,  αλλά και μια νέα πρόταση διακυβέρνησης