“Σταματήστε τώρα την εσωστρέφεια” 

Την Τετάρτη 4/9/2024 στις 20:00, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ του Δ. Ήλιδας, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου. Αμαλιάδας Από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Ηλείας, συμμετείχαν ο Συντονιστής Βασίλειος Καρναρής και ο Σάκης Γκάτζος και η πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Έφη Σαλτάρη.

Ο Βασίλης Καρναρής τόνισε πως έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των οργάνων του κόμματος και περιμένουμε τις αποφάσεις τις ΚΕ οι οποίες θα μας οδηγήσουν στο συνέδριο του Οκτωβρίου. Εξάλλου ο Πρόεδρος του κόμματος έχει νωπή εντολή από το Συνέδριο του Φεβρουαρίου 2024 για 3ετή θητεία και δεν χρειάζεται η εκ νέου ταλαιπωρία των μελών του κόμματος με εκλογές. Το κόμμα μας βρίσκεται σε πορεία εκσυγχρονισμού και έχουμε σοβαρή καταστατική και πολιτική δουλειά μπροστά μας.

Για τα τελευταία γεγονότα σχολίασε ότι όλες αυτές οι τάσεις προϋπήρχαν και έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν κακό στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι το σπίτι μας, χωρίς να αντιτάσουν, ουσιαστικά, πολιτική πρόταση. Τά μέλη εξέφρασαν την ανησυχία τους για την συνεχιζόμενη εσωστρέφεια και δεν δίστασαν να σχολιάσουν αρνητικότατα τις επιλογές κεντρικών παλαιών στελεχών να στραφούν με ιδιοτελείς λόγους και χωρίς σαφή πολιτική πρόταση εναντίων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ για την προβολή και όχι τα αρμόδια όργανα του κόμματος. Είναι αδιανόητο να ασχολούμαστε με μικροπολιτικά συμφέροντα όταν ο τόπος μας και οι πολίτες στενάζουν από τις πολιτικές επιλογές της ΝΔ . Οι πολίτες αναζητούν την ελπίδα η οποία δεν διατάζεται, δεν ετεροπροσδιορίζεται και δεν μπορεί να υπάρξει με συγκολλήσεις και ιδιοτελείς στρατηγικές. 

Τέλος ψηφίστηκαν προτάσεις για την επικοινωνία με τα κεντρικά όργανα του κόμματος, προτάσεις επικοινωνίας προς τα στελέχη στο δημόσιο λόγο στα ΜΜΕ και ανανεώθηκε το ραντεβού των μελών προς τα τέλη Σεπτεμβρίου για παρεμβάσεις στο νέο καταστατικό. Για παράδειγμα η πρόταση του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη για 3 θητείες σε Βουλευτές και μετά να αλλάζουν περιφέρεια, να βελτιωθεί σε 2 Βουλευτικές θητείες ανά περιφέρεια, διότι η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται την ενίσχυση της παρουσίας των πολλών και δυναμικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Συντονιστικό Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Δ. ΉΛΙΔΑΣ

Φωτογραφίες Μαρία Πετρουτσά

Related posts

5ο KINOFEST Φεστιβάλ Γερμανόφωνου κινηματογράφου

Διονύσης Καλαματιανός: «Πραγματικές λύσεις για τον αγροτικό κόσμο»

2ο Alfeios Eco Festival στον Πύργο: «Η θάλασσα είναι ζωή» από την HELMEPA.